Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 01. 2021. 17:45 >> 17:53
3

SD REAGOVAO

''Ne iznenađuje što Abazović ignoriše prijetnje Filipoviću''

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju prijetnje političkom analitičaru Ljubu Filipoviću i njegovoj porodici, pozivajući nadležne institucije da što hitnije po ovom osnovu reaguju, kazali su iz te partije.

''Nevjerovatno je na šta je, za tako kratko vrijeme, spala Crna Gora. Od države međuvjerske i međunacionalne tolerancije i suživota, došli smo do države u kojoj njena sopstvena Vlada krši Ustav i zakone, a pojedinci otvoreno bivaju izloženi linču i prijetnjama, samo zbog drugačijeg političkog stava. Nadležni iz nove vlasti na sve to ćute, povremeno svojim zapaljujućim izjavama podgrijavajući atmosferu'', navode iz SD-a.

Ističu da ih zato ne iznenađuje činjenica da potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednost, Dritan Abazović, ignoriše sve ono sa čime ga je Filipović upoznao.

''To je isti onaj Dritan koji je par dana nakon što su se desili prvi napadi u Pljevljima, kada su pljevaljski muslimani živjeli u strahu za svoju i bezbjednost svojih porodica, pošao da im kaže da je sve u redu i da je sasvim normalno da se tako slavi kada smijenite vlast. Isti taj Dritan je učesnike patriotskog skupa 6. septembra nazvao “lelekačima”. Očigledno Abazović, kao i njegovi koalicioni partneri, smatra da su javni linč i prijetnje adekvatan odgovor za patriotizam, ljubav prema Crnoj Gori i odbranu njenih interesa. Zašto bi ga sad i bilo briga što je ugrožena nečija bezbjednost i bezbjednost porodice te osobe, kad je on sjeo u službeno vozilo i dobio naoružano policijsko obezbjeđenje'', navode iz SD-a.

Iz SD-a pozivaju sve nadležne institucije da što hitnije reaguju i pruže adekvatnu zaštitu Ljubu Filipoviću.

''Da se iskoristimo njihovim manirom - za sve što se desi Ljubu i njegovoj porodici smatraćemo direktno odgovornima Abazovića i novu Vladu'', zaključili su iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније