Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 12. 2020. 16:01 >> 16:01
8

VIŠEM DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU

Milačić podnio prijavu protiv predsjednika DIK-a

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić podnio je Višem državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Državne izborne komisije, Alekse Ivanovića zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

U krivičnoj prijavi Milačić je naveo da je Državna izborna komisija, suprotno zakonskoj obavezi u slučaju ostavke Poslanika u Skupštini Crne Gore, odbila da postupi po zakonskoj obavezi u skladu sa članovima 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika. Nakon što je Poslanik koalicije „Crno na bijelo“, gospodin Filip Adžić podnio ostavku na poslničku funkciju Državna izborna komisija je odbila da verifikuje mandat Poslanici koalicije „Crno na bijelo“, Suadi Zoronjić.

"Postupajući na ovaj način, Državna izborna komisija, krivičnim djelom njenog Predsjenika Alekse Ivanovića, je pokušala da onemogući Skupštinu Crne Gore da dana 28.12.2020. godine održi sjednicu i postupa u skladu sa svojim Ustavnim nadležnostima, najbrutalnije pogazila Ustav Crne Gore i Zakonodavnu vlast Crne Gore, protivzakonito sebi određujući nadležnost da može raspolagati poslaničkim mandatom Skupštine Crne Gore, oglušavajući se o odredbe članova 101 i 104 Zakona o izboru odbornika i poslanika po kom je formalna konstatacija Državne izborne komisije da je poslaniku prestao madat, a da je otpočeo mandat drugog Poslanika samo akt koji nema nikakvo konstitutivno djejstvo i ne može uticati na zakonsku nadležnost Skupštine Crne Gore da odlučuje o prestanku i verifikaciji Poslaničkih mandata", naveo je Milačić.

MIlačić smatra da je Ivanović ostvario obilježja krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakonika, krivičnog djela Nesavjestan rad u službi iz člana 417 stav 3 Krivičnog zakonika i krivičnog djela Protivzakoniti uticaj iz člana 422 stav 2 Krivičnog zakonika.

"Predlažem da Viši državni tužilac, kao nadležni, protiv Alekse Ivanovića pokrene u ovom slučaju izviđaj i krivični postupak zbog navedenih krivičnih djela", naveo je predsjednik Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније