Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

29. 12. 2020. 10:58 >> 12:01
3

ABAZOVIĆ

Nema kompromisa u borbi protiv kriminala

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet je nove Vlade, kazao je vicepremijer Dritan Abazović i poručio da u toj borbi neće biti kompromisa.

Prema njegovim riječima, institucije sistema nijesu odgovorile svim izazovima u prethodnom periodu.

“Znamo da je bilo i napada i pucanja na novinare. Nijesam siguran koliko je prethodna garnitura vlasti iskazala političku volju da se suočava sa ovim problemima. Obaveza nove većine je da demonstrira tu volju”, kazao je Abazović, na online konferenciji posvećenoj borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori, koju organizuje portal Vijesti.

On je poručio da Vlada neće praviti nikakav kompromis vezano za korupciju i organizovani kriminal.

“Problem Crne Gore je bio taj što smo imali tijesnu vezu između nosilaca javne funkcije i ljudi koji su se bavili kriminalnim aktivnostima”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne postoji snažna sprega državnih institucija i kriminalnih grupa, kriminal se "ne može imati u onim mjerama u kojima je jači od države".

“Važno je da afirmišemo ideju javne sigurnosti, ekonomske, zaštite institucija. Put pred nama je jako dug, ali moramo da krenemo. Najvažnije za ovu Vladu je da iskaže političku volju, da gradi partnerstva sa civilnim sektorom, medijskom zajednicom i svim strukovnim udruženjima”, rekao je Abazović.

On je kazao da se mora pokazati koji su javni funkcioneri bili dio kriminalnih struktura, pomagali ih ili znali da se dešavaju kriminalne aktivnosti, a prećutkivali su.

“Ne želimo da budemo destinacija koja će da bude prepoznata po tranzitu narkotika i cigareta, već turistička destinacija, oaza mira i dobre energije”, naveo je Abazović.

On je kazao da je najgore stvari gurati pod tepih.

“Vlada mora da obezbijedi uslove da novinari istraživači rade u maksimalnoj zaštiti. Sloboda medija treba da bude jako visoko na našoj ljestvici prioriteta. Nadam se da ćemo uspjeti da ljestvicu podignemo na viši nivo”, rekao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније