Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2020. 17:00   >>  17:00 6

PORUKA VLADI

Đukanović: Mi ili oni

Režim poražen 30. avgusta ostao je skoro netaknut i drži gotovo sve poluge moći u svojom rukama. Onaj drugi dio vlasti, po moći i uticaju ne veći od 30 posto, prigrabila je nova Vlada, podržana od onih koji su izvojevali pobjedu na izborima, kazao je predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, Milutin Đukanović, pitajući se da li i do kada može vladati dvovlašće u Crnoj Gori.

Đukanović je rekao da su u novoj Vladi mjesta našli, "ni krivi ni dužni", oni koji se nikada nijesu borili protiv autokratskog režima, već su ih, kako kaže, redovno glasali ili bili apstinenti, "a svi zajedno razmišljali isto, da im visoke plate i apanaže od projekata koje im je vlast omogućavala ostanu redovne".

"Kada je bivša vlast pala oni su se probudili iz višedecenijskog sna i krenuli u traženje najboljih veza kako doći do Krivokapića i Abazovića. Da su se borci za fotelje borili svih proteklih godina protiv režima i na svojim leđima osjetili batinu kojom su nemilosrdno udarani po leđima znali bi kako je sada političkim prvacima bivše opozicije i ogromnom broju građana, onih poštenih, osiromašenih ali dostojanstvenih. Oni su išli srcem i zato su sada iznevjereni i gledaju neke nove nepoznate ljude koji su zasjeli u fotelje, ostavljaju na posao nezakonito zaposlene i zapošljavaju i neke nove ljude bliske "bivšem" režimu. Zato se sada šepure Katnić i Lazović i kažu "ostajemo, može nam biti". Sjećamo se odlično 1992. godine kada su započinjali karijere kumovi Katnić i Lazović. Katnić kao anonimni poručnik Vojske Jugoslavije, a Lazović, šef portira u preduzeću "IMAKO" u B.Polju, u ulozi rezerviste na ratištu. Tada su se istakli sramnim ulogama na Konavlima i Cavtatu, a potom meteorskim usponom, prvo progonom manjina, a zadnjih 20 godina opozicije. Da su u izvršnoj vlasti oni koji su preživjeli torturu svih ovih godina ne bi spavali dan noć dok ne bi napisali zakone i smijenili njih i njima slične. To je put kojim se dvovlašće mora ukinuti, jer produžetak još par mjeseci dvovlašća vraća DPS na vlast, a ne sramna propaganda da Vučić preko žrtava režima hoće da vrati Mila", rekao je Đukanović.

On je istakao da je sjutra tačno godina dana kada je započeo "završni udarac vlasti".

"A svi oni koji su zaboravni neka "proguglaju" malo internetom i vidjeće da je u 3 sata ujutru 18 poslanika DF-a u Skupštini uhapšeno. Ako me šta čini ponosnim u životu to je činjenica da sam imao čast da budem šef tog kluba poslanika DF, onog istog Kluba koga će istorija pamtiti i po tome što je nakon poziva nosioca poslaničke liste DF iz 2016. godine, Andrije Mandića, narod sa ikonama izašao na ulice i suprotstavio se sramnom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti", istakao je Đukanović.

On je rekao da su mnogi te večeri gledali sve to iz svojih toplih soba, a potom većina otišli na spavanje.

"Oni koji su tu noć uhapšeni i onaj časni narod koji je do jutarnjih sati bio na barikadama pobijedio je 30. avgusta, ali je poražen 4. decembra. Nakon našeg hapšenja, od protesta i barikada su se ogradile gotovo sve organizacije osim DF, a ko ne vjeruje neka pročita novinske natpise od 28. decembra 2019. godine. Zato u ime svih onih koji su gutali suzavce, bili prebijani, ostajali bez posla i/ili bili nezaposleni svih ovih godina poručujemo glasno "MI ILI ONI". U ime slobode i demokratije, gospodo iz izvršne vlasti, sjedite, pijte kafu, razgovarajte i dogovarajte se sa onima koji su vas izabrali da budete tu gdje jeste, a ne sa Đukanovićem, Katnićem, Lazovićem, Stankovićem", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније