Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 12. 2020. 12:08   >>  12:13 4

ERAKOVIĆ

"Spajić i kriv i dužan"

Mjere NKT-a su donošene uvijek na prijedlog Instituta za javno zdravlje i uvijek sa jasnim stavom da su važniji životi građana Crne Gore nego bilo kakav profit, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

 

On je reagovao na izjave ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koji je više puta kazao da je Crna Gora zatvaranjem granica "udavila turizam".

"Vjerovatno naučen da više puta izgovorena neistina postaje istina, u maniru vještog manipulatora, ministar finansija danima zajedno sa svojim kolegama ponavlja tezu da je Crna Gora zatvaranjem granica “udavila turizam”, i podmeće da je niko drugi do predsjednik države "ostavio zaposlene Montenegro Airlinesa bez hljeba", a ne Vlada čiji je član, u čemu je njegova uloga ključna, i to samo nakon dvadesetak dana od preuzimanja dužnosti. Zapanjujuća je ta urođena lakoća političkog blefiranja, ili bezobrazluka, kako hoćete, za šta se jedino do sada potvrdio kao ekspert, uz odsustvo elementarnog kućnog, ako već nema političkog vaspitanja", naveo je Eraković.

Prema njegovim riječima, ministar spasitelj ili apostol za dvije nedjelje svog službovanja uspio je da tajnim i nezakonitim radnjama zaduži državu 890 miliona eura, ugasi nacionalnu avio kompaniju nakon 26 godina poslovanja i donese odluku kojom je Crna Gora jedina država Evrope koja nema usvojen budžet, nakon što je njegov premijer dan ranije najavio da “samo što nije dostavljen Skupštini”.

"Zna Spajić da je Crna Gora bila prva država Evrope koja je proglašena državom bez COVID 19 infekcije i da je već tada Crna Gora otvorila granice prema mnogim državama Evrope. Neodgovornim ponašanjem grupa i pojedinaca, gotovo svakodnevnim litijama, ilegalnim prelascima granica prema Srbiji koja je bila u epidemiološkom haosu, kao i takvim prelascima iz Srbije i Republike Srpske, što je nažalost isprovociralo i kontraskupove, grubim kršenjem mjera NKT-a došli smo u poziciju da imamo ponovnu importaciju virusa i otežanu kontrolu širenja. Sjetiće se ministar nakon toga i skupova kojima je i sam prisustvovao i doprinio stanju širenja epidemije", kazao je Eraković.

Mjere NKT-a su, kako je naveo, donošene uvijek na prijedlog Instituta za javno zdravlje i uvijek sa jasnim stavom da su nam važniji životi građana Crne Gore nego bilo kakav profit.

"A pravo pitanje za “eksperte”, kako se i ministar predstavlja, jeste: koje mjere su sada na snazi? Jedne mjere se javno prezentuju, druge objavljuju u medijima, a treće u Službenom listu. Mjere koje uništavaju zimsku turističku sezonu u Crnoj Gori, koje guše privredu, koje su selektivne i politički (crkveno) motivisane i nemaju utemeljenje u struci? E, to je gospodine Spajiću „davljenje zimskog turizma“ kome ste gašenjem našeg Montenegro Airlinesa dodali „davljenje ljetnjeg turizma“.

Jasan je Vaš motiv da gašenjem MA, želite da ustupite profit isplativih linija kompaniji iz zemlje koju vi više volite i shvatam da više volite neko drugo nebo, ali zapamtite gospodine Spajiću više nas je koji volimo Crnu Goru i koji nećemo dozvoliti njeno plansko uništavanje.

Gospodine Spajiću, zapalo Vas je ni krivog ni dužnog da budete ministar. Nakon 14 dana, već ste i krivi i dužni skoro milijardu eura. Pozivam Vas da podnesete ostavku i prepustite brigu o državi ljudima koji imaju rješenja i znanje kako se to radi, i to bez svaljivanja krivice na druge," zaključuje se u saopštenju Erakovića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније