Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 12. 2020. 14:27   >>  14:35 6

NIKOLIĆ

"Tvrdnje Krivokapića nijesu tačne"

Portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić kazao je da nijesu tačne tvrdnje koje je u intervjuu za nedjeljnik NIN iznio premijer Zdravko Krivokapić.

Nikolić u reagovanju na intervuju Krivokpića navodi da je riječima "Niko ko se nije bavio privatnim biznisom nije mogao ništa u Crnoj Gori bez DPS, pri tom ne mislim na članstvo ili glasačko tijelo DPS. Govorim o najobičnijem papiru koji Vam je trebalo izdati na šalteru na kome je radio neko iz DPS, a o kojem je odlučivao opet neko iz DPS", premijer u izjavi za NIN "potvrdio ranije izrečene sumnje da je prije nego što je postao nosilac liste na izborima bio glasač i član DPS-a".

On pita, u koliko su tvrdnje Krivokapića tačne, na koji način onda njegova rođaka već decenijama uspješno vodi apoteke u Crnoj Gori.

"Ili bi se mogli pitati kako onda Bato Carević već 32 godine uspješno posluje, kako funkcionišu biznisi vlasnika Vijesti Željka Ivanovića i Miodraga Perovića, investitora Žarka Rakčevića ili mnogih drugih koji su već godinama veliki protivnici politike DPS-a? Ipak, niti je Krivokapić, ni bilo ko od navedenih bio glasač DPS-a već je politika naše partije bila nediskriminatorska uz pošten odnos prema svima bez obzira ko pripadao kojoj političkoj partiji", pita Nikolić.

Sve što je Krivokapić naveo je, tvrdi Nikolić, "notorna neistina baš poput onih da su prethodne Vlade krive što Crna Gora nije u Evropskoj uniji ili da su uzimale kredite isključivo za zaduživanje".

On dodaje da Krivokapić, sada već kao premijer, ima obavezu da se ne bavi populizmom nego, kako je kazao, iznosi istinu pred građanima sviđala se ona njemu ili ne.

"Ipak, šta možemo očekivati od čovjeka koji kaže da je proglašavanje Vladimira Božovića za personu non grata bila pakost odlažećeg režima a ne ispravan odnos prema stranom diplomati koji je u kontinuitetu kršio Bečku konvecniju, ili od premijera koji kaže kako je Crna Gora manja od Novog Beograda. Na kraju, poručujemo mu da veliku istoriju Crne Gore i veliki crnogorski narod ne mogu uniziti ni slučajni prolaznici na čelu njene Vlade kao što je Zdravko Krivokapić", navodi se u reagovanju DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније