Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 12. 2020. 18:38 >> 18:39
2

RADULOVIĆ-JAKUMOPULU

Sugestije Savjeta Evrope i EU za Crnu Goru značajne

Vladavina prava i ljudska prava predstavljaju stožer razvoja demokratskog društva, te su, na toj liniji, mišljenja i sugestije koje dobijamo od Savjeta Evrope i Evropske unije od izuzetnog značaja, poručio je ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović.

Radulović se sastao danas sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu.

Tom prilikom je istakao da je dosadašnja saradnja Crne Gore sa Savjetom Evrope primjer konstruktivnog dijaloga, te da očekuje da će ona biti nastavljena u predstojećem peirodu.

On je naglasio da Ministarstvo vanjskih poslova ima ključnu ulogu u pogledu horizontalnog upravljanja programom saradnje, te da je u tom pogledu snažno posvećeno otvorenoj komunikaciji sa svim partnerima.

„Vladavina prava i ljudska prava predstavljaju stožer razvoja demokratskog društva, te su, na toj liniji, mišljenja i sugestije koje dobijamo od Savjeta Evrope i Evropske unije od izuzetnog značaja“ kazao je Radulović.

Kako je naveo, partnerska podrška Savjeta Evrope u pogledu kvalitetnog ispunjavanja svih politika i sprovođenja propisa u praksi, koji proizilaze iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24 je od suštinske važnosti za naš društveni razvoj.

Jakumopulu se zahvalila na prijemu uz želje za uspješan mandat na čelu crnogorske diplomatije.

Ona je istakla da Kancelarija Savjeta Evrope u Crnoj Gori predano učestvuje u implementaciji mnogih projekata iz svih oblasti važnih za dalji razvoj i unapređenje crnogorskog društva, te da je ohrabrena porukama nove Vlade u pogledu sprovođenja reformi u oblastima od posebnog značaja, a koje targetiraju vladavinu prava, slobodu medija, ljudska prava i ekonomski razvoj.

Na tom fonu, Jakumopulu je istakla da crnogorski institucionalni i pravni okvir  prati potrebe društvenog razvoja kao i politika EU, ali da je u periodu koji slijedi, fokus potrebno staviti na sprovođenje propisa koji iz njih proističu.

''Sagovornici se saglasili da je edukacija u pogledu ljudskih prava i konzistentnost u sprovođenju propisa koji regulišu ovu oblasti prioritetna, te dogovorili nastavak komunikacije u pitanjima od obostranog značaja'', zaključili su iz MVP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније