Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 12. 2020. 17:17   >>  17:19 3

DEMOKRATE

Potpredsjednik parlamenta da bude iz manjinskih partija

Demokrate će podržati rješenje prema kojem bi jedan potpredsjednik parlamenta bio iz manjinskih partija, kazao je poslanik te partije Momo Koprivica nakon sjednice Radne grupe za izmjene i dopune Poslovnika Skupštine.


On je rekao da je za Demokrate prihvatljivo da se normira u Poslovniku da jedan od potpredsjednika Skupštine bude iz reda manje zastupljenog pola kako bi se podstakao duh rodne ravnopravsnosti.

„Takođe, podržaćemo rješenje prema kojem bi jedan potpredsjednik bio iz reda manjinskih partija jer smatramo da bi na taj način osnažili multietičku demokratiju“, poručio je Koprivica.

On je rekao da poslanički klub Demokrata ne želi da se miješa ko će iz opozicije da to bude, jer oni treba sami da biraju svoje predstavnike.

Demokrate su na sjednici Radne grupe, kako je rekao, predložile da pripadnici organa reda mogu ući u Skupštinu po pozivu i uz odobrenje predsjednika parlamenta.

„Kako više ne bi imali situaciju da dolazi do proizvoljnjih hapšenja u Skupštini“, kazao je Koprivica.

On je istakao da je činjenica da se rad Radne grupe za izmjenu i dopunu Poslovnika Skupštine privodi kraju.

„Mislim da ćemo u najkraćem mogućen roku uspjeti da se finalizuje otvorena rješenja gdje postoje različita gledišta“, rekao je Koprivica.

On je kazao da je svima cilj da se obezbijedi pravni okvir za podizanje efikasnosti, transparentnosti i odgovornosti, ali i da se stvore pravne pretpostavke za ostvarivanje svih funkcija Skupštine“, rekao je Koprivica.

Prema riječima Koprivice, ono što je značajno, a ne tiče se Poslovnika jeste da je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) na osnovu prijave koju su podnijele Demokrate donijela odluku da se utvrdi kršenje Zakona o sprečavanju korupcije od predsjednika odbora direktora najveće državne kompanije.

„Riječ o predsjedniku odbora direktora Elektroprivrede Đoku Krivokapiću koji je prekršio zakon o sprečavanju korupcije i na taj način degradio javnu funkciju i nanio nenamjerljivu štetu integritetu javnog sektora“, naveo je Koprivica.

On je rekao da je Kovačević pored predsjedničke funkcije u Odboru vršio i funkciju člana organa upravljanja Prve banke.

„Na osnovu zakona javni funkcioner ne može ostvarivati drugi prihod i naknadu“, istakao je Koprivica.

On je rekao da će Demokrate zatražiti da Kovačević bude razriješen na vanderdnoj sjednici Skupštine akcionara.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније