Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2020. 18:18 >> 07:01

SPREMNA NA SMJERNICE

EK o izmjenama Zakona o službenicima

Evropska komisija je spremna da obezbijedi dalje smjernice za poboljšanje trenutnog nacrta izmjena i dopuna Zakona o javnim službenicima kako bi se osigurala efikasnost javne uprave u Crnoj Gori koju vode visoko stručni, depolitizovani državni službenici koji su u stanju da sprovedu dugo očekivanu reformsku agendu države, saopštila je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez.

Pisonero ističe da Evropska komisija podsjeća da su depolitizovane i stručne javne institucije od najveće važnosti za efikasnu, nezavisnu, transparentnu i uslužno orijentisanu javnu upravu, koja uživa povjerenje javnosti

"EU očekuje da one rade u interesu svih građana", kaže Pisonero.

U Evropskoj komisiji smatraju da reforma javne uprave, kao jedan od temelja samog procesa proširenja, ostaje prioritet, nadovezujući se na dosadašnji postojan rad i dostignuća u ovoj oblasti, uključujući snažnu finansijsku podršku EU.

"U tom smislu, sva imenovanja moraju proći kroz postupak zapošljavanja koji se primjenjuje na državne službenike, i zasnivati ​​se na kriterijumima stručnosti i nepristrasnost i kriterijumima zasnovanim na zaslugama, u skladu sa crnogorskim Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, koji je razvijen uz blisko učešće Evropske komisije i utemeljen na evropskim principima javne uprave", navodi se u saopštenju portparolke EK.

 

Ivan Mijanović, reporter TVCG iz Brisela

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније