Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

17. 12. 2020. 06:09   >>  06:10 11

VUKADINOVIĆ VJERUJE

SAD i EU željele promjene u CG po svaku cijenu

Politički analitičar Srđan Vukadinović kaže da nedosljednost i netransparentnost koje karakterišu novu Vladu, uz nestručnu politiku i nepotizam vode Crnu Goru i njene građane u stanje prepuno neizvjesnosti.

Vukadinović je kazao da nema ništa ni od obećanja nove vlasti, a naročito onog da neće biti revanšizma.

“Od takve smušenosti i izgubljenosti, dezorijentisanosti i jasne namjere da se na kleronacionalnim osnovama kreira nova politika, ono što mnogo više zabrinjava jeste podrška koju imaju sa međunarodnih adresa”, ističe Vukadinović za Dnevne novine.

On kaže da je očito da su SAD i Evropska unija željele da do promjena u Crnoj Gori dođe po svaku cijenu.

“Kako drugačije objasniti da neka država za tri dana dobije zaduženje od 750 miliona eura, a da to nije prethodno pripremljeno u ambasadama? Kako to da su za sedam dana spremni svi zakoni o restrukturiranju ministarstava i smanjivanju za nekoliko stotina zaposlenih? To je za to vrijeme nemoguće uraditi, da nije bilo ranije pripremljeno u nekim drugim centrima”, kazao je Vukadinović.

On ističe da je budućnost Vlade veoma loša i da je van Crne Gore donijeta odluka da se broj ministarstava smanji na 12, kako bi se oslobodili državnih službenika koji su partijski inkorporirani.

“Ova Vlada je zadužila Crnu Goru za 750 miliona koje će crnogorski građani vraćati. Lako je tako stabilizovati sistem da ne trpe plate i penzije. Ovako nas je mogla zadužiti i loša domaćica, nikakvi eksperti za takvu odluku nijesu trebali”, naglašava Vukadinović i dodaje da će se građani sa posljedicama ovakve vlasti dugo boriti.

Naravno da su to integracije kojima se teži, dodaje Vukadinović, ali naglašava da te integracije moraju biti na drugačiji način ostvarene, a ne nasilno i urušavanjem Crne Gore i podrške jednom režimu koji je jedini u Evropi koji je dovela neka crkva, ili religijska zajednica.

Vukadinović je kazao da građani treba da budu strpljivi i da razmisle kome će na izborima, koji će po svoj prilici biti uskoro, dati glasove, hoće li onima koji su sa četiri poslanika izigrali sve ono što su obećali građanima.

“Uticaj crkve će i te kako pasti, jer se litije mogu vratiti kao bumerang. Oni koji su učestvovali u litijama neće dobiti ništa. Nastaće samo jedna gomila razočaranih ljudi koja se može kontraproduktivno okrenuti prema crkvi”, kaže Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније