Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Autor: rtcg.me ]

15. 12. 2020. 16:03 >> 16:34
17

KRIVOKAPIĆ

Članstvo u EU glavni cilj Vlade CG

Crna Gora ima punu podršku evropskih partnera za težnju naše zemlje da budemo 28. članica Evropske unije (EU), kazao je to premijer Zdravko Krivokapić tokom prvog dana zvanične posjete Briselu. Krivokapić je, nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da se nada da će Crna Gora kroz intezivnu saradnju sa Evropskom unijom ostvariti glavni cilj, a to je članstvo u EU.

 

On je dopisniku Radio-televizije Crne Gore (RTCG) u Brislelu kazao da zadovoljstvo i čast njemu, ali i svim građanima Crne Gore "da smo u drugoj nedjelji vlade imali mogućnost da posjetimo Brisel i Evropski savjet, s predsjednikom Šarlom Mišelom na čelu".

Mišel je, kaže premijer, želio da ima informacije iz prve ruke, te da Crnoj Gori pruži punu podršku za aktivnosti kojima je opredijeljena nova vlada.

"To je prevashodno naš put ka EU, i težnja da Crna Gora bude 28. članica Unije. Na tom imamo podršku evropskih partnera i da će se truditi da Balkan, a prevashodno Crna Gora budu drugačiji, nego što su u očima evropske i svjetske javnosti", istakao je Krivokapić.

To je, kaže on, put ka boljitku svih građana u našem regionu.

"A naše opredjeljenje je da građani što ptije to osjete kroz kvalitet života i investicije koje će sigurno doći, ali i ono što smo zapostavljali - vladavinu prava. Ako ne promijenimo taj dio koji je nama teret oko vrata, onda teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku", rekao je Krivokapić.

Realna šansa da se završi tehnički dio pristupanja

Krivokapić kazao je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da se nada da će Crna Gora kroz intezivnu saradnju sa Evropskom unijom ostvariti glavni cilj, a to je članstvo u EU.

„Zahvaljujem se gospodinu Lajčaku, koji je još jednom pokazao da je veliki prijatelj Crne Gore. On nam je u jednom iskrenom i prijateljskom razgovoru dao niz korisnih sugestija, koje bi koristile svakoj Vladi, a ne novoj, koja tek startuje. Ja se nadam da ćemo kroz intezivnu saradnju upravo ostvariti glavni cilj, a to je da Crna Gora postane 28 članica Evropske unije (EU)“, kazao je Krivokapić.

Lajčak je konstatovao da je Crna Gora lider u prosesu EU integracija u regionu i da ima sve uslove da sačuva tu poziciju do kraja.

„Mislim da je realno da Crna Gora postane sljedeća članica EU. Vlada zna šta treba da radi i mi joj želimo uspjeh u tome i tu smo da joj pomognemo“, istakao je Lajčak.

Mišel: Podrška reformama

Inače, Mišel je na svom Tviter nalogu napisao i da su bliske veze sa zemljama Zapadnog Balkana presudne za Evropsku uniju, te da je u tom procesu Crna Gora ključni partner.

"Imate našu punu podršku za reforme koje sprovodi vađa zemlja", napisao je Mišel.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније