Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti ]

15. 12. 2020. 06:55   >>  06:57

BOGDANOVIĆ PORUČIO

Držali se dogovora, a ostali bez funkcija

Predsjednik Poslaničkog kluba koalicije "Mir je naša nacija”, Boris Bogdanović, ocijenio je da je nepravda da Demokrate kao pojedinačno najjača partija u vladajućoj parlamentarnoj većini nemaju nijednog člana Vlade.


On je kazao da su jedina koalicija bez predstavnika u Vladi i da vjeruje da će je Vlada i njeni ministri uskoro ispraviti.

"Ako je dogovoreni princip da nema partijskih funkcionera na pozicijama ministara i državnih sekretara, onda neka taj princip važi za sve. Međutim, ukoliko je princip da partijski funkcioneri mogu biti državni sekretari, onda neka isti važi za sve pobjedničke koalicije, srazmjerno procentu učešća u parlamentarnoj većini”, rekao je Bogdanović za Vijesti.

Podsjeća da je Demokratska Crna Gora, u kontinuitetu, tokom cjelokupnog pregovaračkog procesa pokazala najveći mogući nivo kooperativnosti, ne želeći da utiče ili se bilo kojim postupkom miješa u posao premijera, uprkos učestalim i, kako je rekao, čestim promjenama metodologije u izboru personalnog sastava izvršne vlasti.

"Sve što je zatraženo od koalicije 'Mir je naša nacija' blagovremeno je ispunjeno do posljednjeg slova. Bez obzira na to što je posljednja metodologija kadriranja podrazumijevala princip isključivanja političkih funkcionera iz učešća u Vladi, dakle na pozicijama potpredsjednika, ministara idržavnih sekretara, uz izuzetak lidera URA-e na poziciji potpredsjednika Vlade, mi smo podržali i takav model rukovodeći se prije svega opštim, a ne partijskim interesima", istakao je on.

Navodi da Demokrate u svojim redovima imaju stručan i kompetentan kadar koji može da odgovore svim pozicijama u sistemu državne uprave, lokalne samouprave i javnih preduzeća.

"Odgovorno tvrdim da je to pravilno i pravedno, a znamo i da je svaka selektivna pravda gora od nepravde. Dakle, ukoliko se držimo usaglašenih principa, dogovor je lak i veoma jednostavan. Svako treba da dobije priliku da predloži stručne kadrove na odgovorne političke pozicije, srazmjerno svojoj političkoj snazi koja je izračunata u poslaničkim mandatima na osnovu izražene volje građana Crne Gore", kazao je Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније