Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

14. 12. 2020. 06:24 >> 06:24
7

NA KONGRESU

DPS ukida funkciju političkog direktora

Demokratska partija socijalista (DPS) ukinuće mjesto političkog direktora na idućem partijskom kongresu, potvrđeno je Danu u toj stranci.

Time će biti ukinuta funkcija koju sada obavlja Branimir Gvozdenović. Na prošlom kongresu, krajem prošle godine, na tu funkciju je izabran Gvozdenović, koji je na tom mjestu naslijedio Tarzana Miloševića.

Inače, Demokratska partija socijalista će tek nakon stranačkog kongresa predstaviti svog kandidata za potpredsjednika Skupštine Crne Gore, piše list.

Odlučeno je da kandidat ne bude predstavljen dok se ne poslože stvari u samoj stranci na kongresu koji će biti održan u drugoj polovinom januara. Kao najjača opoziciona stranka, DPS ima pravo da predloži potpredsjednika parlamenta.

Novi šef njihovog kluba poslanika je Danijel Živković, što ukazuje na tendenciju te partije da podmladi stranačko rukovodstvo.

Na nedavnoj sjednici predsjedništva stranke dogovoreno je da bude održan vanredni kongres, a očekuje se da taj događaj donese brojne promjene u stranci koja je izgubila izbore nakon tri decenije vladavine.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније