Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 12. 2020. 11:56 >> 11:58
4

DEMOKRATE CG

Traže ravnomjernu raspodjelu mjesta po dubini

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da od premijera Zdravka Krivokapića očekuju da obezbijedi ravnotežu zastupljenosti pobjedničkih koalicija u izvršnoj vlasti.

Evidentno je, kako navode Demokrate da Vlada Crne Gore, prilikom sprovođenja kadrovske politike, ne uspijeva da obezbijedi ravnotežu unutar vladajuće većine, odnosno ravnomjernu zastupljenost sve tri koalicije na pozicijama ministara i državnih sektetara.

“Imajući u vidu da se nakon zvaničnog imenovanja gospode (Zorana) Miljanića i (Rada) Miloševića, inače funkcionera koalicije "Crno na bijelo", na pozicije državnih sekretara, odustalo od principa depolitizacije tih funkcija, očekujemo srazmjerno postupanje i kada su u pitanju druge pobjedničke koalicije”, poručuju Demokrate. 

Kažu i da nemaju ništa protiv imenovanih kadrova, ali sa zabrinutošću posmatraju dodjeljivanje “ekskluziviteta i favorizovanja funkcionera jedne koalicije u odnosu na druge”.

“To nije princip koji odgovara političkoj realnosti, niti se oslanja na izraženu volju građana, a uz to je veoma udaljen od potrebe za pravičnim postupanjem i obezbijeđivanjem jednakosti u pravima i obavezama svih pobjedničkih koalicija. Koalicija "Mir je naša nacija" nema niti jednog predstavnika u Vladi Crne Gore na pozicijama ministara ili državnih sekretara, što, ukoliko tako ostane, dovodi do neprimjerene političke diskriminacije”, poručuju iz Demokratske CG.

Ističu da su kao partija ponosni na izraženu kooperativnost, strpljenje i posvećenost promjenama u toku pregovaračkog procesa, što uvjereni su, cijene građani, “ako se već takvo političko držanje ne vrjednuje od strane izvršne vlasti”. 

”Na kraju, dodajemo da Demokratska Crna Gora raspolaže sa ogromnim kadrovskim potencijalom dokazanih stručnjaka i profesionalaca koji su spremni da posvećeno i odgovorno služe građanima i interesima Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније