Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 12. 2020. 15:25 >> 15:25

DEMOKRATE

Imenovanjima Miloševića i Mijanjića prekšen princip

Ukoliko su tačni medijski navodi o imenovanjima Rada Miloševića i Zorana Miljanića za državne sekretare u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ovim putem želimo da javnosti skrenemo pažnju na to da je prekršen princip oko kojeg se premijer Krivokapić prethodno dogovorio sa koalicijama vladajuće većine, jer se radi o funkcionerima Koalicije “Crno na bijelo”, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Taj princip, dogovoren tokom pregovaračkog procesa, a i javno prezentovan, podrazumijevao je, kako navode iz Demokrata, da ta mjesta u Vladi neće pokrivati partijski funkcioneri.

"Demokratska Crna Gora, kao partija koja je svoju kooperativnost u tokom pregovora jasno pokazala odbijanjem da se premijeru miješa u posao, kao partija koja je poštovala metodologiju mandatara ma koliko puta da se ista promijenila, očekivano, bila bi spremna da pozdravi i novu promjenu principa do koje, ovog puta, dolazi nakon formiranja Vlade. Ono što, međutim, zahtijeva, to je jednak pristup i jednak odnos prema svim činiocima vladajuće većine", piše u saopštenju.

Posebno napominju da nemaju ništa protiv navedenih.

"Zahtijevamo i insistiramo na jednakom pristupu prema ostalim konstituentima parlamentarne većine. Napominjemo da je koalicija „Mir je naša nacija“, u ovom trenutku, jedina bez svojih predstavnika u Vladi Crne Gore", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније