Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

08. 12. 2020. 10:13   >>  10:19 1

BEČIĆ

Stagnacija na EU putu više nije opcija

Stagnacija na evropskom putu više nije opcija, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i poručio da će dinamičnije usvajanje evropskih standarda voditi bržem zatvaranju svih pregovaračkih poglavlja i konačnom članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji (EU).

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, učestvovao u virtuelnom sastanku sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom i kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), Vladimirom Bilčikom.

Internet konferenciji prisustviovali su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Bečić je kazao da su protekli parlamentarni izbori u Crnoj Gori bili istorijski i da su za smjenu vlasti zaslužni i vlast i opozicija.

"Daćemo sve da ubrzamo evropski put Crne Gore, na šta smo se obavezali i Sporazumom tri lidera, koja danas učestvuju u ovoj online konferenciji", poručio je Bečić.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naveo da je jedan od ključnih ciljeva afirmisanje parlamenta kao centralnog mjesta društveno-političkog života, u kojem će svi politički subjekti zajednički raditi na postizanju dogovora oko pitanja važnih za budućnost Crne Gore.

Bečić je prisutne upoznao sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

On je dodao da su preduzeti konkretni koraci na formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Bečić je zahvalio na finansijskoj pomoći koju je EU pružila Crnoj Gori zbog posljedica izazvanih koronavirusom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније