Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 15:53   >>  15:53 4

SD

"Građanska" CG nove vlasti sinoć pokazala pravo lice

Čestitamo “procrnogorskim” partijama u vlasti koje nam tokom rasprave o Vladi nekontrolisanim vikanjem i galamom u Skupštini garantovaše da će biti brana očuvanju nacionalnih, odnosno državnih interesa, kazale su Socijaldemokrate Crne Gore.

 

"Sada ih pozivamo da nam objasne u kojoj to građanskoj Crnoj Gori od sinoć, odnosno od 31. avgusta živimo. Da li je to ova, koja se sinoć, nakon izglasavanja Vlade sa najmanjom podrškom od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, slavila na način na koji se slavila? Opet sa zastavama druge države i opet prijeteći da ugrozi sve neistomišljenike", naveli su u saopštenju.

Ističu da je nova Crna Gora, očigledno, građanska samo u očima nekoliko poslanika koji je suštinski podržavaju, ali nije za sve one građane koji se osjećaju kao Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, a takvih je, kako kažu, 70 odsto u Crnoj Gori.

"Za njih je jučerašnja ikonografija jasan pokazatelj da klizimo u teokratsko društvo zasnovano na vrijednostima srednjeg, a ne 21. vijeka. A šta o novoj Vladi i mandataru misle oni čijim glasovima je izabrana, rekli su u protekla tri dana", stoji u saopštenju SD-a.

U SD-u su pozdravili poziv novoizabrane ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović da se nose maske i poštuju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa, ističući da pretpostavljaju da je apel uputila prvenstveno sama sebi.

"Nadamo se da će ovaj vrhunac licemjerja uroditi plodom jer je, ipak, javno zdravlje u Crnoj Gori u pitanju. A svoj odnos prema mjerama ministarka Borovinić-Bojović je, ne tako davno, pokazala kao načelnica odjeljenja pulmologije KCCG u Podgorici", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније