Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2020. 13:28 >> 13:29
4

ČESTITKE PARTIJA

Građani što prije da osjete promjene

Političke partije uputile su čestitke povodom formiranja nove Vlade, uz poruku da građani što prije osjete promjene za koje su se borili i koje su tražili svojim izborom 30. avgusta.

GP Nova Ljevica

U Građanskom pokretu Nova ljevica, istziču da nakon tri mjeseca mučnih pregovora, razgovora, kvalifikovanja, diskvalifikovanja, samostalno donošenih odluka, mijenjanja istih, bez uključivanja političkih subjekata koji su pobjedu iznijeli na svojim leđima, nema više vremena za čekanje.

"Pored svih manjkavosti nove Vlade, ne možemo da zanemarimo činjenicu da je ovo prva slobodna Vlada i njeno formiranje predstavlja ogroman korak ka stvaranju demokratskog i građanskog društva, a nadamo se i ona koja će poštovati Ustav države Crne Gore, uvažavati njenu nezavisnost i sekularnost, kao i antifašističke tekovine i njen proevropski i NATO put. Ni u jednom momentu ne smije se zaboraviti da je Crna Gora multinacionalna, multivjerska država utemeljena na suživotu njenih građana. Ovo je Vlada koju građani posmatraju kao slamku spasa poslije trodecenijske obespravljenosti, siromaštva i urušavanja dostojanstva. Zato je, što prije, potrebno donijeti Zakon o porijeklu imovine i lustraciji koji će građanima garantovati povraćaj onoga što je bivša vlast otuđila. To će, ujedno, biti prvi test za novu Vladu, a od rezultata zavisiće buduće povjerenje prema njoj", poručuju u GP Nova Ljevica.

Kako dodaju, egzistencijalna i socijalna pitanja građana moraju biti prioritet nove Vlade, a GP Nova ljevica koja je učestvovala i dala svoj doprinos ovoj istorijskoj pobjedi djelujući kao dio koalicije “Mir je naša nacija”, očekuje, što hitnije, pripremu paketa mjera za ugrožene građane, penzionere, podstanare, nezaposlene i sve one koji su pogođeni korona-krizom.

Socijalisti: Raduje što Vlada ima najveći procenat žena do sada 


Predsjednica Socijalista CG Snežana Jonica čestitala je Zdravku Krivokapiću, povodom izbora na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore poručivši da njegovim izborom se otvara novo, dugo čekano, poglavlje u demokratskom trajanju Crne Gore - demokratska promjena vlasti.

"U Vašim rukama su značajne poluge izvršne vlasti, pa samim tim i brojne mogućnosti, što čini opravdanim ogromna očekivanja građana Crne Gore. Očekujem da ćete posvećeno raditi na tome da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde, a ne igralište tajkuna, da budemo država u kojoj se pošten rad plaća, a kriminal kažnjava, u kojoj su žene ravnopravne, a ne uskraćene za brojna prava, država u kojoj nema podjele na podobne i nepodobne, u kojoj je penzija sigurnost, a ne kazna, u kojoj se posao poštuje, a ne kupuje", navodi se u čestitki.

Kako se dodaje, raduje ih što ova Vlada ima najveći procenat žena do sada i nadaju se da će cijela Vlada, a naročito izabrane ministarke, dodatno doprinijeti da dostignemo ostvarenje potpune i Ustavom zagarantovane ravnopravnosti muškaraca i žena u Crnoj Gori.

DNP: Novo poglavlje za dobro svih naroda i vjera

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije Vuk Vujović, uputio je čestitke novoj Vladi CG, uz nadu da je Crna Gora otvorila novo poglavlje za dobro svih naroda i vjera.

"Tokom proteklih godina raslojavanja na prebogatu manjinu i siromašnu većinu, pri čemu je srednji sloj nestao, jedni su prihvatili bezuslovnu borbu za povratak Crne Gore njenom dostojanstvu i pravdi, drugi zaspali u kolotečini i lojalnosti režimu, a treći otišli trbuhom za kruhom. Sada možemo pogledati u oči Evropi, kojoj je takođe jasno da kreće istinsko približavanje Crne Gore EU, a ne kozmetičke reforme i lažna stremljenja bivših vlasti. DF će i dalje davati snažnu i iskrenu podršku novoj Vladi Crne Gore, ali će u korist svih građana biti i konstruktivan kritičar bilo kojeg eventualnog promašaja nove Vlade", naglašava Vujović.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније