Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2020. 18:42 >> 18:43
7

PISONERO ZA TVCG

Imenovanje nove vlade pozitivan korak naprijed

Imenovanje nove vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak naprijed, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta, navode u Evropskoj komisiji, sapoštila je  portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez za TVCG.

“Pozdravljamo posvećenost nove vlade reformskoj agendi EU i radujemo se saradnji sa crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima vezanim za EU, u interesu svih građana”, navela je za TVCG portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

U Briselu konstatuju i da je Crna Gora dobro napredovala u procesu pristupanja EU, ali da je potrerbno preduzeti dalje korake.

“Mjeseci koji su pred nama moraju se iskoristiti za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u vladavini prava, poglavlja 23 i 24”, navodi Pisonero.

Iz Komisije kažu da Izvještaj o Crnoj Gori za 2020. godinu daje koristan nacrt o tome kako ubrzati pristupni put Crne Gore ka EU.

“Evropska unija je u potpunosti posvećena nastavku podrške procesu pristupanja Crne Gore EU, kao i ekonomskom oporavku nakon krize COVID-19, kao i kroz sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, kako bi podstakla ekonomski oporavak i ubrzala rast “, zaključuje se u saopštenju Evropske komisije.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније