Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2020. 17:56   >>  18:41 6

ČESTITKA VARHELJIJA

"Pozdravljam posvećenost nove Vlade na putu ka EU"

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji čestitao je novoj crnogorskoj Vladi, podzdravljajući njenu posvećenost evropskom putu.

“Čestitke novoj vladi! Pozdravljam njenu posvećenost putu ka EU i radujem se saradnji sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i cijelom Vladom i Parlamentom kako bi se ubrzale i produbile reforme”, naveo je Varhelji na Tviteru.

"Sljedeća prekretnica u procesu pridruživanja su privremena mjerila za poglavlja o vladavini prava", napisao je Varhelji.

Novoj Vladi čestitku je uputila i šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

"Radujem se saradnji sa novom Vladim i Skupštionom, Zdravkom Krivokapićem, Dritanom Abazovićem i Aleksom Bečićem na reformama i prioritetima iz EU agende, u interesu svih građana", navela je ona na Tviteru.

Crnogorski parlament danas je, glasovima parlamentarne većine, izabrao novu Vladu, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić. Za izbor nove Vlade, koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika, glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan. Premijer i ministri u novoj Vladi položili su zakletvu u crnogorskom parlamentu.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније