Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Portal RTCG ]

04. 12. 2020. 16:33 >> 07:37
14

KRIVOKAPIĆ

Vlada će trajati četiri godine

Mandatar za sastav nove vlade obratio se Zdravko Krivokapić, saopštio je nakon završnih riječi u Parlamentu, obraćajući se poslanicima i javnosti, da nova vlada neće biti sluga nikom osim građanima. On je saopštio da svi kandidati za ministre, na čelu sa njim, će da uvaže mišljenja i predloge građana. Istakao je da nije nova vlada eksperiment, i da će trajati četiri godine.

On je kazao da je kao univerzitetski profesor doživio u parlamentu da skoro ništa ne zna. 

"Nije bitan Zdravko Krivokapić, nije bitna vlada, nismo mi ovdje bogom dani, mi smo ovdje isključivo zbog građana", istakao je on. 

Kazao je da Crna Gora zaslužuje zajedništvo.

"Ako to nije mjera svih nas onda ne treba nikome ova vlada. Ja se moram osvrnuti na 30.08. tog datuma jesu građani pobijedili. Jeste narod na jedinstven način u istoriji pokazao da olovkom može da se pobijedi, da glas naroda može da nadvlada sve političke korupcije". 

Kad ispraznite kasu, kako mislite da neko radi sa "ništa", pitao je Krivokapić. 

"Mi tražimo samo transparentan rad, svakog javnog funkcionera, svaki cent koji se troši da bude vidljiv. Kad vidite da trošim pare iz državne kase za privatne potrebe podnijeću ostavku. Mi želimo nultu korupciju, ali to ne može Zdravko ni Vlada već samo mi svi zajedno. Već ste napravili da ova vlada zbog političkih kalkulacija, kako će vlada trajati nekoliko dana ili mjeseci. A zašto bi 4 godine je podržavao samo 41, zašto ne bi bio 71 poslanik za ovu vladu, ako svi mislimo dobro Crnoj Gori", pitao je mandatar.

Istakao je da je nova vlada prvi put ujedinila opoziciju i poziciju.

"Da li sam ja prebrojavao krvna zrnca, ne nikoga nisam pitao ko je koje vjere i u koju crkvu ide. E to mora da bude naša Crna Gora. Zajednička. Neće je niko iznijeti odavde", rekao je on.

"Ako želite da budemo svi u okviru ove Crne Gore svi moramo da gradimo bolju budućnost koja će biti zasnovana na talentima i znanju".

"Ako ste ekspoze krstili na sto načina, ovo je crnogorski etos koji govori o novom sistemu vrijednosti. Nema te ekonomije koja je važnije od tog sistema vrijednosti. Pročitajte ga detaljno, proanalizirajte ga, tražite i dalje greške ne bježim od njih, griješi samo onaj koji radi," istakao je on.

On je rekao da su svi kandidati za ministre buduće žrtve. Pozvao je i da pogled dopre do 2024.

"Znam šta nas čeka i kako se može jer sam okupio ljude koji to znaju. Mi ćemo za godinu dana napraviti kartu procesa svih potreba državne uprave. Nikoga nijesmo htjeli da diskriminišemo, izvinjavam, se svim manjinama ako su tako doživjeli. U mom kabinetu je predviđeno mjesto savjetnika za manjine".

Crna Gora je Crna Gora svih nas i pobijedićemo jedino zajednički, istakao je on.

"Ovo nije priča u koju smo se upustlis a vanturom, nije ovo ni avantura i eksperiment već nešto što treba da racionalizuje upravu u kojk su zapošljavani partijski kadrovi. Čitav sistem je partijski i ne može to preko noći da se riješi. Zajedništvo je mjera naše budućnosti, a kao ga danas izgubimo nikad ga nećemo vratiti. Nikom ne zamjeram, bilo je raznih iskaza, ali najvažnije je da je iskazana pobjeda 41 poslanika. To je pobjeda naroda i mi se nećemo dijeliti", rekao je Krivokapić.

"Ja svakog od vas uvažavam, svako pitanje sam zapisao, ali ako bih odgovarao na svako pitanje, ne bih do one tamo subote završio," rekao je on.

"Svi kandidati za ministre i ja kao mandatar, budući premijer ćemo da uvažavamo mišljenja i predloge građana", poručio je.

 "Mi smo svi zajedno, ako nismo zajedno, onda ćemo kao i do sada svako vući na svoju stranu", zaključio je.

 

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније