Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

02. 12. 2020. 06:40 >> 06:40
2

MANDATAR POJASNIO

Rad i turizam kod Milatovića, pomorstvo kod Bojanića

Mandatar Zdravko Krivokapić dostavio je parlamentu program rada nove vlade, u kojem objašnjava rekonstrukciju resora. Prema predlogu mandatara, Ministarstvo ekonomije promijeniće ime u Ministarstvo ekonomskog razvoja (koje treba da vodi Jakov Milatović), čime nova vlada želi da stavi akcenat na razvojne politike.

U tom smislu, kako navodi, dio sadašnjeg Ministarstva rada i socijalnog staranja koji se odnosi na rad i tržište rada uključiće se u Ministarstvo za ekonomski razvoj, sa namjerom da se tržište rada i aktivna politika zapošljavanja stave u funkciju ekonomskog razvoja.

"Takođe, u sastav Ministarstva za ekonomski razvoj ući će i direktorat sadašnjeg Ministarstva nauke koji se odnosi na inovacije i tehnološki razvoj, čime se i ovaj dio angažuje u svrhu adekvatnog ekonomskog razvoja. Istovremeno, Ministarstvo za ekonomski razvoj uključivaće i dio koji se tiče unapređenja poslovnog ambijenta (i unapređenja konkurentnosti privrede) iz sadašnjeg Ministarstva finansija. Na kraju, dio sadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma koji se odnosi na turizam takođe će preći onamo gdje prirodno i pripada, a to je Ministarstvo za ekonomski razvoj, ali u jednom optimalnom obliku, za razliku od sadašnja četiri direktorata”, pojašnjeno je u programu rada.

Prema tom dokumentu, novoformirano Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zapravo je puni nasljednik sadašnjeg Ministarstva prosvjete.

“Član 77 Ustava Crne Gore takođe posmatra ove četiri oblasti kao jednu cjelinu”, piše u dokumentu dostavljenom poslanicima.

Kako je pojašnjeno u programu rada, novoformirano Ministarstvo kapitalnih investicija (vodiće ga Mladen Bojanić) činiće dosadašnje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i dio dosadašnjeg Ministarstva ekonomije koji se odnosi na energetiku i energetsku efikasnost, rudarstvo i geološka istraživanja.

“Na ovaj način centralizuje se dio koji se odnosi na najvažnije razvojne, to jest kapitalne projekte u zemlji”, navodi se u tekstu programa rada nove vlade koji je Krivokapić dostavio parlamentu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније