Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2020. 10:50   >>  11:45 16

JOKOVIĆ

Ozbiljan gest Srbije, zahvalnost Varheljiju

Socijalistička narodna partija zadovoljna je odlukom vlasti u Srbiji, predsjednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, o povlačenju odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore i smatraju ga ozbiljnim gestom, ozbiljne države.

Predsjednik partije Vladimir Joković kaže kako je siguran da je ta odluka u potpunosti sa onim što žele i građani naše države, a to je dalji razvoj bratskih odnosa Crne Gore i Srbije.

“Evropski put nema alternativu, i zato izražavamo zahvalnost i Evropskom komesaru za proširenje gospodinu Varheljiju, koji je potvrdio nedvosmislen stav Evropske unije o poštovanju i razvijanju dobrih komšijskih odnosa i regionalnoj saradnji”, navodi Joković.

Socijalistička narodna partija poziva odlazeću vlast da ispoštuje odluku evropskih zvaničnika, jer i ovaj događaj, kako kaže Joković, potvrđuje tezu za koju se SNP sve vrijeme zalaže, a to je da usvajanje evropskih standarda mora biti jedan od prioriteta nove vlasti.

”Sa druge strane, gest odlazeće vlasti, nažalost pokazao je njihovo pravo lice i činjenicu da su se samo verbalno zalagali za evropski put, a da je antidržavna i antievropska politika bila osnov njihove vladavine svih ovih godina. SNP će i u nastavku svoje politike davati nemjerljiv doprinosu razvoju dobrih, komšijskih odnosa u regionu, kao što ćemo skupa sa ostalim konstituentima vlasti nastaviti demokratski put ka članstvu u Evropskoj uniji”, zaključio je Joković.

I predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Milačić: Suludi ideološki obrasci se ne smiju sprovoditi

Prava Crna Gora pozdravlja konstruktivan i dobronamjeran stav evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija kojim su vlasti u tehničkom mandatu u Crnoj Gori pozvane da opozovu odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

“Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smiju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost”, kazao je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.
Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom.

“Takođe, podršku zaslužuje stav zvanične Srbije da se u ovom slučaju ne primjenjuje reciprocitet, već da se smirenim i trpeljivim pristupom pokaže zrelost u vođenju politike i očuvanju bratskih odnosa između dvije bratske države”, zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније