Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 14:56 >> 15:09
14

PISONERO O AMBASADORIMA

Dobrosusjedski odnosi temelj pridruživanja EU

Poštovanje dobrosusjedskih odnosa kamen je temeljac procesa proširenja, pridruživanja i stabilizacije, saopštila je za TVCG portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom povlačenja ambasadora iz Podgorice i Beograda.

U saopštenju se takođe navodi i da se “Crna Gora i Srbija solidno kreću ka svom napretku u pristupanju EU”.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata zbog, kako su naveli, kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje.

Ubrzo nakon toga, uslijedila je ista mjera Republike Srbije, koja je protjerala crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније