Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 14:33   >>  14:33 5

NIKOLIĆ UVJEREN

Božović se diskvalifikovao za ambasadora

Portparol DPS-a i poslanik te stranke u crnogorskom parlamentu Miloš Nikolić saopštio je da postupci Vladimira Božovića karakterišu kao mešetara na političkoj sceni, istovremeno ga diskvalifikujući kao ambasadora u Crnoj Gori.

 

Nikolić navodi da je Božović svojim izjavama i postupcima u kontinuitetu pokušavao da omalovaži državu Crnu Goru.

"Njegove neprimjerene političke izjave, ocjene, ponašanje, tumačenje istorije poput ovog najnovijeg diskvalifikuju ga kao diplomatu, a karakterišu kao još jednog od onih koji imaju ambicije da mešatare po Crnoj Gori", rekao je Nikolić.

Njegova bahatost u toj namjeri posebno je, kaže Nikolić, izražena nakon završetka parlamentarih izbora, kada je krenuo da u svojstvu diplomatskog lica, dodatno provocira i izaziva podjele u našoj državi.

"Očigledno je da se ovaj rođeni Nikšićanin, očekivano, dokazivao tamo gdje treba, pa je taj posao rovarenja - želimo da vjerujemo -  radio u velikoj mjeri i na svoju ruku, van instrukcija ministarstva koje mu je poslodavac. Ovu pretpostavku baziramo na činjenici da je prethodni ambasador Srbije, zastupao stavove svoje države, sa kojima se često nijesmo slagali, ali su svi njegovi postupci bili u skladu sa ustaljenom diplomatskom praksom", podsjeća Nikolić.

Ovakav epilog Božovićeve misije, navodi Nikolić, nikoga ne bi trebalo da iznenadi, jer je, kaže on, postavljanje osobe poznate po svojim izjavama i stavovima o Crnoj Gori, koje su bile jasan znak da nikad nije prihvatio nezavisnost države iz koje potiče, bio potez koji nije svakako povučen od strane države Srbije kao znak želje za uspostavljanjem kvalitetnijih međudržavnih odnosa, već naprotiv.

"Svim dušebrižnicima, od DF političara koji pokušavaju da profesionalno i politički profitiraju na srpstvu i zato namjerno zamjenjuju teze, preko sveštenika koji se dodvoravaju Beogradu kako bi tamo stabilizovali svoje pozicije, do raznih drugih, poručujemo da ne postoji suverena država koja bi tolerisala da joj ambasador jedne države pokazuje neskrivene a ničim opravdane ambicije gubernatora, poput onih koje je svojim ponašanjem demonstrirao Božović. I na kraju, sa žaljenjem primjećujemo da mandatar i predstavnici nove  skupštinske većine nijesu osudili ponašanje Božovića nego suprotno, svojim izjavama dodatno promovišu takvo ponašanje prema državi koju sjutra treba da predstavljaju i čije interese treba da štite", ističe Nikolić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније