Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 11. 2020. 12:36 >> 13:06
9

MEDOJEVIĆ

Nakon 6 mjeseci razmotrićemo podršku vladi

Pokret za promjene (PZP) nakon pola godine analiziraće rezultate buduće vlade i vidjeti da li će i dalje nastaviti da je podržava u Skupštini, saopštio je lider Nebojša Medojević, navodeći da trpe pritisak birača zbog podrške novoj vladi.

Medojević je kazao da će pokušati tu ideju da dogovori sa kolegama Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem i da to bude zajednički stav Demokratskog fronta (DF).

"Da vidimo poslije šest mjeseci šta je vlada uradila, posebno imajući u vidu naša obećanja i programske principe koje smo godinama predstavljali biračima. Mi već trpimo veliki pritisak naših birača", kazao je Medojević u intervjuu agenciji Mina.

On je rekao da su birači PZP-a, nezadovoljni predloženom vladom i da se smatraju prevarenim.

"Iste pritiske imaju Mandić i Knežević posebno zbog prvog sporazuma kojim su poništeni ključni programski principi Nove sprske demokratije i Demokratske narodne partije", kazao je Medojević.

On je naveo da ukoliko nova vlada krene da demontira, kako je kazao, sistem Mila Đukanovića, pokreće pitanje odgovornosti bivšeg režima i krene u reforme, da će nastaviti da ih podržavaju.

"Ogromna je vjerovatnoća, oko 75 odsto da ova vlada neće uraditi ništa od reformi i da ćemo mi poslije pola godine morati da zauzmemo politički stav prema tome", kazao je Medojević.

Crna Gora će, kako je rekao, dobiti vladu iza koje stoje dva konzervativna "centra moći" - crkva i krupni kapital.

"Nju (Vladu) su napravili Mitropolija crnogorsko-primorska i tajkuni iz Vijesti, to je problematično i ona nema nikakav politički legitimitet, niti autoritet i to će biti vlada kontinuiteta“, smatra Medojević.

On je naveo da će PZP podržati novu vladu zbog istorijskog trenutka i pada režima Demokratske partije socijalista (DPS).

Medojević je kazao da će inicirati donošenje zakona za vraćanje nadoknade majkama sa troje i više djece, zakona koji uvode krivično djelo neisplaćivanje zarade radnicima, povećanje minimalne zarade, zakona o lustaciji, predloge revizija nekih privatizacija.

On je naveo da je jedan od prvih zakona koje će predložiti Skupštini biti zakon o otvaranju tajnih dosijea.

"U vezi sa tim već duže sarađujem sa eminentnim regionalnim i međunarodnim eskpertima. Bez otvaranja dosijea te države se ne mogu zvati demokratskim“, ocijenio je Medojević.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније