Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 11. 2020. 10:44   >>  10:44 11

SDP REAGOVAO

Božović kao da se trudi da naruši odnose s CG

Ambasador Srbije Vladimir Božović, umjesto da sa svoje pozicije zbližava dvije susjedne države,  kao da se trudi da svojim izjavama trajno naruši odnose sa Crnom Gorom i crnogorskim narodom, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Nikola Đurašković.

 

"Reći da je sramna Podgorička skupština bila slobodan izraz narodne volje može samo neko ko nema veze ni sa istorijom ni sa činjenicama i ko ne poštuje Crnu Goru i Crnogorce", tvrdi Đurašković.

On je rekao da je Skupština, kojom je ugašena crnogorska država i protjerana kraljevska loza Petrović-Njegoš, na brzinu sastavljena i izabrana, mimo Ustava i zakona Kraljevine Crne Gore i mogućnosti slobodnog izražavanja za većinu tadašnjih stanovnika naše države i predstavlja sraman i kukavički čin aneksije Crne Gore.

"Zbog toga je ta i takva 'skupština' i dobila adekvatan odgovor na Božić 1919. godine, ali i kroz pobjedu crnogorskih partizana koji će na Osnivačkom kongresu Komunističke Partije Crne Gore 1948. u slobodnoj Prijestonici ponoviti: 'Takozvano ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom u novembru 1918. godine izvršeno je ne samo protiv volje i raspoloženja crnogorskog naroda, nego i uz pomoć bajoneta srpske vojske, i to na najgrublji način, putem sile i prevare'", podsjeća Đurašković.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније