Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 11. 2020. 18:06   >>  22:50 10

MEDOJEVIĆ PREDLOŽIO

PzP će glasati za novu Vladu

Poslanici Pokreta za promjene glasaće u Skupštini Crne Gore za izbor nove Vlade, odlučilo je Predsjedništvo partije, na predlog lidera stranke Nebojše Medojevića. Iz PzP-a poručuju da je neophodno poslije pola godine napraviti ozbiljnu analizu rada nove Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

Kako je saopšteno iz te stranke sjednica Predsjedništva PzP-a održana je danas u Podgorici.
 
"Predsjedništvo PzP je takođe zadužilo profesora Branka Radulovića, šefa poslaničkog kluba PzP-a u Skupštini, da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophodnih političkih, institucionalnih i ekononskih reformi u skladu sa Programom PzP-a", navodi se u saopštenju.
 
Predsjedništvo PzP-a je, kako navode, zadužilo potpredsjednicu PzP-a Branku Bošnjak da u dogovoru sa političkim subjektima, koji obezbjeđuju većinu u Parlamentu, nastavi pregovore  sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem oko raspodjele mjesta po dubini, koje bi trebalo da pripadnu političkim partijama.

"Medojević je detaljno objasnio članovima Predsjedništva, ozbiljne rezerve i zabrinutost da ova Vlada koji su formirali djelovi Crkve i predstavnici tajkunskog kapitala Vijesti (koja je u vlasništvu Soroša) neće sprovesti neophodne korjenite reforme koje bi trebale da demontiraju totalitarni sistem vladanja i naprave diskontinuitet", saopšteno je PzP-a.

Zbog toga je, kako navode, neophodno poslije šest mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada ove Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

"Imajući u vidi da su kritički stavovi PzP-a od ranije poznati javnosti po pitanju vizije i koncepta Vlade mandatara Zdravka Krivokapića, te da je sada jasno da će nova Vlada zapravo biti koalicija GP URA i NVO "Ne damo Crnu Goru", zbog odgovornosti prema biračima koji su glasali koaliciju "Za budućnost Crne Gore", Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo predloge predsjednika Nebojše Medojevića pa će samim tim poslanici PzP-a glasati za izbor nove Vlade".

Bečić: 2. decembar dobićemo novu Vladu

Odgovarajući na pitanja novinara kada će se Demokrate na svojim partijskim organima izjasniti o predloženom sastavu nove vlade koji je danas predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, lider partije i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je rekao da nije imao vremena da se upozna sa tim predlogom.

„Svakako, vi znate moj stav i uvjerenje da će Crna Gora, na sjednici Skupštine sazvanoj za 2. decembar, dobiti novu Vladu. To je moja jasna poruka organima naše partije, a Predsjedništvo će za vikend, na elektronskoj sjednici, donijeti konačnu odluku“, kazao je Bečić.

URA: Ostaje podrška, ali...

Iz Građanskog pokreta URA ranije danas su kazali za TVCG da ostaje podrška novoj Vladi, iako nijesu zadovoljni nekim personalnim rješenjima.

 
 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније