Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

27. 11. 2020. 14:51   >>  16:04 6

BEČIĆ

Sjednica o novoj vladi trajaće najviše tri dana

Sjednica parlamenta sazvana za 2. decembar, na kojoj će se raspravljati i odlučivati o izboru nove vlade, trajaće najviše tri dana, odlučeno je na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je, zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u radu sjednice, dogovoreno da ona traje najmanje dva dana, odnosno srijedu i četvrtak, a da eventualno, ukoliko bude potrebno, njeno finale bude u petak.

„Na način što bi u petak najkasnije završna obraćanja imali šefovi poslaničkih klubova, nakon čega bi se završno obratio i mandatar, i onda bi pristupili glasanju o programu i sastavu 42. vlade“, rekao je Bečić novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

Takođe, kako je kazao, na Kolegijumu je razgovarano i o formiranju radne grupe koja će pripremati predloga odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Bečić je rekao da je parlamentarna većina delegirala poslanike Danila Šaranovića i Radoša Zečevića kao predstavnike u radnoj grupi, dok će opozicija svoje kandidate dostaviti najkasnije do ponedjeljka.

Prema njegovim riječima, treća tema na kolegijumu bila je inicijativa Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata Crne Gore kojom su tražili od Skupštine da najkasnije do kraja godine usvoji izmjene Zakona o radu.

Sindikati, pojasnio je Bečić, zajednički traže produženje roka za zaključivanje opšteg kolektivnog ugovora do 31. decembra naredne godine, a po važećem zakonu taj rok ističe samim krajem ove godine.

„Razumijevanje postoji, tako da vjerujem da će to biti još jedan akt koji će vlast i opozicija zajedno podnijeti, i gdje ćemo pokazati da u odnosu na pitanja gdje se vidi da je nesporan opšti i javni interes dolazimo do dogovora i rješenja“, kazao je Bečić.

Odgovarajući na pitanja novinara kada će se Demokrate na svojim partijskim organima izjasniti o predloženom sastavu nove vlade koji je danas predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, Bečić je rekao da nije imao vremena da se upozna sa tim predlogom.

„Svakako, vi znate moj stav i uvjerenje da će Crna Gora, na sjednici Skupštine sazvanoj za 2. decembar, dobiti novu vladu. To je moja jasna poruka organima naše partije, a Predsjedništvo će za vikend, na elektronskoj sjednici, donijeti konačnu odluku“, kazao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније