Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 11. 2020. 11:45   >>  11:45 3

ZAKLJUČILI MEMORANDUM

Prava CG i Demokratski romski centar dogovorili saradnju

Prava Crna Gora i Demokratski romski centar Podgorica zaključili su Memorandum o saradnji, kojim se nastoji unaprijediti socijalna inkluzija Roma u crnogorsko društvo.

Kako navode iz Prave Crne Gore na ovaj način pokazana je spremnost i dobra volja da se radi na uključivanju svih kategorija društva u procese donošenja odluka od značaja za budućnost.

"Demokratski romski centar prepoznao je Pravu Crnu Goru kao istinskog borca za vladavinu prava, ekonomsku jednakost i pružanje jednake šanse svim ljudima koji žive u Crnoj Gori. Cijenimo vaša programska nastojanja da podržite napore naše marginalizovane zajednice da živimo jednako i ravnopravno u svim segmentima života. Nadam se da je ovo početak jednog konačno drugačijeg pristupa romskoj populaciji", kazao je predsjednik Demokratskog romskog saveza Ivan Toskić.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kako se dodaje u saopštenju, naglasio je značaj dijaloga i uvažavanja različitosti.

"Romi su oduvijek dio ovog društva. Neodgovornim i eksploatatorskim odnosom ranijih vlasti, svedeni su na društvene margine, život opterećen predrasudama i etiketama. Vrijeme je da se to promijeni i da romska populacija bude prepoznata kao konstruktivan činilac ovog društva. Samo razumijevanjem slabijih i osjetljivih grupa, pomaganjem i njihovim aktivnim uključivanjem u svakodnevni život, možemo svjedočiti sopstvenu vrijednost", kazao je Milačić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније