Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

23. 11. 2020. 14:02 >> 15:59
11

MANDATAR SAOPŠTIO

Sastav Vlade biće poznat do petka

Kompletan sastav nove Vlade biće poznat do petka, kazao je mandatar Zdravko Krivokapić, navodeći da će ispoštovati rok da tri dana prije početka sjednice Skupštine dostavi parlamentu predlog sastava i ekspoze.

“Ispoštovaću zaključak Kolegijuma predsjednika Skupštine i tri dana prije početka Skupštine dostaviti ekspoze sa imenima svih kandidata”, naveo je Krivokapić.

On je novinarima na Cetinju rekao da za pozicije ministra odbrane i unutrašnjih poslova trenutno imaju po tri kandidata.

“Mi smo još u razgovorima, kojima želimo da dođemo do najboljih rješenja, posebno za te dvije značajne funkcije – ministra unutrašnjih poslova i odbrane. Imamo po tri kandidata i očekujem da će to biti razriješeno u četvrtak, ili eventualno najkasnije u petak”, naveo je Krivokapić.

On smatra da je ministar unutrašnjih poslova najznačajnija funkcija u budućoj vladi.

“Pošto želimo da Upravu policije uključimo u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i na taj način damo, kao i nekada, snagu ministru i MUP-u da imaju u okviru svog djelovanja sve što im je nužno potrebno da djeluju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da će potpredsjednik Vlade biti lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“Njegova nova uloga bi bila koordinacija svih sektora bezbjednosne strukture. Postoje tri dijela, jedan koji se nalazi u okviru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), drugi u okviru Uprave policije i treći se tiče Ministarstva odbrane i vojno-obavještajnih aktivnosti”, dodao je Krivokapić.

Govoreći o novoformiranom Narodnom pokretu, on je ponovio da nijedan kandidat za ministra nije dio te niti bilo koje druge stranke, niti će biti tokom mandata trajanja ove vlade.

“A ja sam ubijeđen da će to trajati četiri godine”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da nije lijepo da se u ovom trenutku osniva nova politička partija.

“Možda je trebalo, bez obzira na to ko je imao kakve ideje, da to uradi poslije formiranja nove Vlade, ali svako ima pravo izbora i ja to poštujem. Ne zamjeram nikome”, zaključio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније