Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 11. 2020. 09:34   >>  11:58 7

DPS BUDVA

Zbog neznanja Carevića, radnici ne primaju plate

Budvanski odbor DPS-a optužio je predsjednika opštine Budva Marka Carević da zbog njegove "bahatosti i neznanja radnici u opštinskim preduzećima ne primaju plate".

DPS Budva je saopštio da su zaposleni u toj lokalnoj sampoupravi, a posebno oni u opštinskim preduzećima, ipak očekivali od Carevića "da će, umjesto o popisu stanovništva, više brinuti o njihovim egzistencijalnim potrebama, što mu je i dužnost".

"Posljednja dva mjeseca, otkako se Carević vratio na funkciju predsjednika Opštine, obilježena su političkim revanšizmom, ali i neznanjem epskih razmjera nove gradske administracije. Ono što vješto pokušavaju da sakriju od javnosti, jeste da radnici u opštinskim preduzećima ne primaju zarade. Razlog nije prazna opštinska kasa, jer je administracija predvođena DPS-om ostavila više nego dovoljno novca za normalno funkcionisanje grada, već pravna hajdučija nove vlasti na koju smo ukazivali", kazali su iz DPS-a.

Opijeni trenutnim prividom moći, toliko su, kažu iz DPS-a, "bahati da su pomislili da za njih ne važe zakoni države Crne Gore".

"Ta bahatost je dovela do blokade gradskih preduzeća i činjenice da njihovi novopostavljeni direktori ne mogu ostvariti nikakvo pravo jer su imenovani - protivzakonito. Dva puta je tragikomična lokalna vlast pokušavala da silom na sramotu legalizuju svoje odluke na konfuznim sjednicama gradske Skupštine, ili, da budemo precizniji - Carević je pokušao da odgovornost sa sebe prebaci na Skupštinu opštine. Iako bi im priznanje da je DPS sve radio po zakonu bilo isuviše gorka pilula, na kraju će ipak morati ili da je progutaju ili da radnike Komunalnog preduzeća, Vodovoda i Parking servisa ostave trajno bez zarada", saopštio je DPS Budva.

U prilog njihovim tvrdnjama, kako su saopštili, "idu i jalovi pokušaji lokalne vlasti da kod Privrednog suda izvrše bilo kakvu promjenu, koja je nastala kao posljedica nelegalnih odluka".

"Zbog toga sa nestrpljenjem očekujemo rasplet ove nevjerovatne situacije u koju su lokalni "eksperti" doveli sebe i zaposlene. Ne očekujući da ćemo dobiti javno priznanje da smo bili u pravu, a da su opštinski radnici za vrijeme naše vlasti dobijali zarade, budno ćemo pratiti razvoj događaja u jako interesantnom periodu koji slijedi, i o svemu obavještavati javnost", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније