Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 11. 2020. 14:58 >> 15:04
8

DPS

“Radunović vrijeđa inteligenciju”

Iz Demokratske partije socijalista poručuju da je nova većina protivzakonito i van svake logike, dogovorila podjelu funkcija po dubini.

“Nakon iznevjerenih očekivanja partija parlamentarne većine po pitanju zauzimanja ministarskih resora, juče je održan sastanak na kojem je tema bila, protivzakonito i van svake logike, podjele funkcija po dubini predstavnicima partija i koalicionih partnera”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Drugim činom predstave, kako kažu u DPS-u, nastavljena je borba za niže državne funkcije, ili narodski rečeno „daj što daš“.

“Licemjerna mantra o „ekspertima“, ovakvom dubinskom partijskom „podjelom plijena“ pokazala se samo kao dimna zavjesa za partijsko zapošljavanje i udomljavanje kadrova. Po sličnom sistemu su razni sinovi, kume i rođaci dobijali mjesta i u opštinama u kojma su ove partije formirale koalicionu vlast”, poručuju iz DPS-a.

Vrhunac teatra apsurda, kako kažu u DPS-u, ipak predstavlja izjava predsjednika poslaničkog kluba DF, Slavena Radunovića, data nakon sastanka, u kojoj najavljuje izmjene Zakona o javnim službenicima i namještenicima, što prema njegovom tumačenju znači “da nema više zapošljavanja po partijskoj liniji”.

“Da bi potcjenjivanje inteligencije građana bilo kompletno, nova parlamentarna većina, najavila je konkurse po kojima će dubinski zapošljavati svoje kadrove pod parolom da su najpametniji, najstručniji, najiskusniji”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Svakome je, kako kažu, jasno da se mandatar grdno prevario ako misli da će zadovoljiti apetite “partijskih vrhuški, po sistemu za svakoga po nešto”.

“Ipak malo je to složenija kombinatorika od isticanja zastava “različitih boja” u svom kabinetu, što smo juče prvi put imali prilike da vidimo, vjerovatno kao čin demonstracije političke širine i ublažavanja imidža velikosrpskog nacionaliste koji prati mandatara. Svakako, ono što je izvjesno, kolateralna šteta u ovom teškom periodu zdravstvene i ekonomske krize, će biti građani Crne Gore koji su svjedoci ove lakrdije i poigravanja sa njihovom inteligencijom”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније