Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 11. 2020. 11:35 >> 11:35
15

KONATAR PORUČIO

"Demontiraćemo partijsko zapošljavanje DPS-a"

U Crnoj Gori se nikada više ne smije ponoviti dosadašnja praksa partijskog zapošljavanja kako su to radili Demokratska partija socijalista (DPS) i njeni sateliti, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Potpredsjednik stranke Miloš Konatar kazao je da se ne smije ponoviti praksa da se na čelu Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nalazi profesor jezika i književnosti.

Konatar je poručio da promjena ne trebaju da se plaše oni ljudi koji pošteno, stručno i odgovorno obavljaju poslove u javnoj upravi.

“Svoj posao će i dalje raditi u interesu naše države. Vrijeme je da iskoristimo svu pamet koju imamo, sve stručne ljude bez obzira na partijsku pripadnost", rekao je Konatar.

On je poručio da oni koji su rukovodeće pozicije i posao u javnoj upravi koristili za lično bogaćenje, malverzacije na štetu građana i ucjenjivanje kolega raznim partijskim spiskovima, ne mogu imati svoje mjesto u efikasnoj, odgovornoj i poštenoj javnoj upravi kakvu žele da naprave.

Konatar je naglasio je da je vrijeme da rukovodeći kadrovi po upravama i institucijama, preduzećima i ministarstvima ponovo prođu proces reizbora.

“Da se provjere njihove reference i da poštenim konkursima uđu u takmičenje sa građanima koji imaju vještine i obrazovanje koje je potrebno za te pozicije", rekao je Konatar.

On je kazao da će stranke koje čine većinu predložiti svojim najboljim kadrovima da se prijave na konkurse i učestvuju paralelno sa ostalima koji to budu htjeli i imaju zakonsku mogućnost.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније