Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 11. 2020. 20:01 >> 20:03
22

PREDSJEDNIŠTVO

Kongres DPS-a krajem januara, podrška Simoviću

Konges Demokratske partije socijalista (DPS) biće održan krajem januara. Kako je saopšteno iz te partije, Kao preliminarni datum održavanja figurira 23. januar naredne godine. Na sjednici Predsjedništva partije jednoglasno je izglasan prijedlog da Milutin Simović bude kandidat za predsjednika Opštine Nikšić.

"Na danas održanoj sjednici Predsjedništva DPS razmatrane su aktivnosti u susret IX vanrednom Kongresu kao i aktuelna politička pitanja. Konges DPS će zbog otežane i usložnjene epidemiološke situacije, kao i potrebnog vremena za adekvatnu tehničku pripremu, biti, umjesto u decembru, održan krajem januara. Kao preliminarni datum održavanja figurira 23. januar naredne godine", saopšteno je iz DPS-a.

Kongres će, kako su naveli, biti održan online, kako je planirano, istovremeno na 25 lokacija širom zemlje.

"O navedenim prijedlozima kao i o preciznom rasporedu aktivnosti, izjasniće se Glavni odbor na elektronskoj sjednici. Takođe, na sjednici Predsjedništva je razmatran i jednoglasno izglasan prijedlog da Milutin Simović bude kandidat za predsjednika Opštine Nikšić. Zajednički je konstatovano da Simovićevi dosadašnji rezultati u radu, kao i iskustvo provedeno na najodgovornijim funkcijama garantuju da je riječ o najboljem rješenju kada je u pitanju dalje rukovođenje u Nikšiću", saopšteno je.

Dodaje se da je Predsjedništvo razmatralo i brojna rješenja koja se tiču određenih strukturnih i kadrovskih promjena u Partiji, a o kojima će, kako su naveli, javnost biti obaviještena u narednom periodu.

Prethodno je portparol te partije Miloš Nikolić  na Tviteru objavio da će vanredni Kongres biti održan 23. januara.

Na čelu Odbora za pripremu kongresa DPS-a je funkcioner te partije i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Ranije su iz DPS-a saopštili da je cilj vanrednog kongresa pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unapređenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније