Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 11. 2020. 15:54 >> 15:54
4

MIKIJELJ

"Vlada podešavana po zahtjevima koalicije Crno na bijelo"

Programski i po sastavu nova Vlada je očigledno podešavana u skladu sa zahtjevima koalicije "Crno na Bijelo", ocijenio je funkcioner Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Mladen Mikijelj.

"Samo je još nedostajalo da se za člana Vlade predloži nekadašnji predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, pa da osim programskog preslikavanja štiva te stranke imamo i zastupljeno kompletno rukovodstvo te “lijepe i dosledne” opozicione firme", saopštio je Mikijelj.

Poručio je da tu vrstu "čudnog ponašanja" doživljava kao pokušaj kažnjavanja svih opozicionih organizacija i pojedinaca "koji nisu htjeli da ćute, da služe režimu, čekaju službeni stan, da prihvataju svaku režimsku ponudu napredovanja na poslu znajući da bi tako mogli i da ućare nešto".

"Nama Budvanima dobro je poznato kako je Demokratski front okupio opozicione stranke u koalicioni savez “Za budućnost Crne Gore”, i nema nikakve tajne ko je tu za koga garantovao, ko koga upoznao, preporučio i doveo. Oslanjajući se na riječ i čast tih važnih ljudi, mi smo mnogo dali da bi najzad progovorili i oni koji su trideset godina ćutali. Mislim da je pravi trenutak da se svi podsjetimo postignutih dogovora, preuzetih obaveza i da se zapitamo da li je ovo što se dešava sada, baš to", kazao je Mikijelj.

On je pozvao mandatara Krivokapića da još jednom preispita odluke koje je sam donosio nakon izbora.

"Mi sigurno nismo glasali za ponovno priznanje Kosova, za uklanjanje trobojki, za himnu Sekule Drljevića i ponižavanje naših velikih predaka koji su učestvovali u oslobodilačkom ratu ili proboju Solunskog fronta. Neko drugi hoće da se poštuju i veličaju samo njihovi, i da onu istoriju koja pripada njihovom bratstvu, porodici, selu, a rjeđe plemenu, svima drugima nametnu kao jedinu ispravnu mjeru naše prošlosti. Dok, na primjer, velike bokeljske pregaoce, koji su se vjekovima borili za slobodu Boke, za čiju ljepotu i teritoriju su se otimale najveće svjetske sile, a posebno onih 1500 naših predaka, junaka - dobrovoljaca iz Prvog svjetskog rata, koji su postali dio svjetske istorije zajedno sa srpskom vojskom u kojoj su ratovali, hoće da proglase izdajnicima i okupatorima", naveo je Mikijelj.

Poručio je da, što se tiče njih, to tako neće moći.

"Kao što mislimo da je veoma problematičan predlog mandatara Krivokapića vezano za sastav nove Vlade, a još sumnjivije i ponižavajuće zvuči iznenadno proklamovanje ministarske samostalnosti i najava formiranja radnih grupa za popunu važnih mjesta po “dubini”. Takvo popunjavanje “po dubini”, isključuje nadležne stranačke organe vladajućih struktura, a hiljade ljudi koji se tamo nalaze žele da se poštuju i njihove odluke, a oni su dominatno iznijeli izbornu pobjedu i zaslužuju toliko. Ta dosad neviđena vrsta političke arogancije je posledica ne samo nerazumijevanja funkcionisanja političkog sistema nego i neprijateljskog odnosa prema svima onima koji su se na organizovani način godinama borili protiv režima Mila Đukanovića", naveo je Mikijelj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније