Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

13. 11. 2020. 06:37 >> 06:37
2

UOČI KONGRESA

Kandidature za lidera SDP-a do 20. novembra

Kandidature za predsjednika stranke na desetom kongresu Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore moguće je podnositi do 20. novembra, saopšteno je nezvanično Danu iz te stranke.

Prema najavama iz SDP-a, kongres će da biti održan 29. novembra, a delegati iz nekoliko opština će učestvovati u njegovom radu putem video-veze.

O kandidatima koji predaju pravno valjane kandidature za čelno mjesto u partiji delegati će se izjašnjavati na predstojećem kongresu, koji će biti održan u bitno drugačijim okolnostima, usled aktuelne epidemiološke situacije i zdravstvenih mjera.

Nakon parlamentarnih izbora, na kojima je partija osvojila dva mandata, čelnici SDP-a Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević podnijeli su ostavke na rukovodeća mjesta u stranci.

Datum izbora novog partijskog rukovodstva oređen je krajem oktobra, na sjednici odbora za pripremu kongresa SDP-a. Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije, kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usled epidemije Kovid-19.

Time će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasjedanje najvišeg partijskog tijela.

U susret kongresu, utvrđen je kalendar pripremnih radnji, sa zadatim rokovima. Tada su utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, uz napomenu da je taj proces maksimalno otvoren, „u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje statut SDP-a“.

SDP će na predstojećem kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja. Kako su saopštili, to će učiniti vođeni potrebom da se partija, posebno u svjetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao građanska, reformska i državotvorna politička snaga.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније