Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 11. 2020. 20:41 >> 20:44
14

KRIVOKAPIĆ

"Abazović će biti potpredsjednik Vlade i moj zamjenik"

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da je ubijeđen da će nova Vlada biti izglasana 2. decembra. Zabrinjava ga, kaže, jedino što je vremenski period iznad očekivanja građana. Predsjednik GP URA Dritan Abazović će, kako je rekao, izvjesno biti potpredsjednik Vlade i njegov zamjenik, ali još nije izvjesno da će biti ministar odbrane.

Krivokapić je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti istakao da je ispoštovao sve rokove po pitanju ekspertske vlade.

Kazao je da ga je Nikola Terzić, prvi kandidat za ministra unutrašnjih poslova, od odluci obavijestio telefonom. Upitan ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je rekao da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može govoriti.

I za ANB, kako je rekao, ima tri kandidata, a razgovori o tome se vodi u najstrožim uslovima.

"Formiraćemo specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminalna, imaćmo podršku međunarodne zajednice koja će nam dati i sredstva čak i eksperte. To nije proces za jedan dan i jedan tren to će trajati određeni vremenski period i nadamo se da ćemo posle tri mjeseca, doći do onoga što svi očekuju", istakao je Krivokapić.

Upitan da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rješenje za ministra odbrane, on je kazao da ne želi direktno da odgovori. Abazović će, kako je rekao, izvjesno biti potpredsjednik Vlade i njegov zamjenik, ali još nije izvjesno da će biti ministar odbrane.

"Znam sta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namjerama. To je za mene bila najbolja mjera da pokušam da dođemo do konsenzusa", rekao je Krivokapić za TV Vijesti.

"Ne osnivam partiju"

Upitan da li je njegova vlada reformska ili vid pripreme za izbore na kojima bi bio stranačkii lider, on je rekao da je njegovo opredeljenje građansko demohriščanska stranka. Kad bih osnovao partiju ona bi bila tog profila, kaže mandatar.

"Ja sam jasno rekao da nemam namjeru da osnujem partiju i neću osnovati partiju", istakao je Krivokapić.

Upitan hoće li učestvovati na izborima, rekao je da bi bilo nekorektno da da izjavu o tome.

"Neću osnovati bilo koju partiju ali kad bih vam rekao šta mislim u ovom trenutku, ja bih vam rekao ono što je moja baba kaže - daleko od mene politike", rekao je Krivokapić.

Odbio je da govori o stručnjacima sa kojima se konsultovao oko reorganizacije Vlade.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније