Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 11. 2020. 14:03 >> 14:03
1

MREŽA ZA MLADE REAGOVALA

''Mandatar da objasni funkcionisanje novog resora mladih''

Upravni odbor Mreže za mlade, prije dva dana, obratio se mandataru za sastav nove Vlade, Zdravku Krivokapiću, povodom nejasnoća u vezi sa reorganizacijom Vlade, odnosno resora koji se bavi omladinskom politikom, sa zahtjevom za organizovanje konsultativnog sastanka. Međutim, kako su kazali, još uvijek nijesu dobili odgovor, te zahtijevaju da što hitnije predloži termin, kako bi predstavili značaj pitanja mladih i omladinske politike.

''Naime, iz medijskih obraćanja nijesmo najbolje razumjeli namjeru mandatara za reorganizacijom sektora koji se bavi omladinskom politikom, a ukoliko uzmemo u obzir dobro poznate podatke o tome da je uključenost mladih u procese donošenja odluka na marginama, da veliki broj istraživanja pokazuje nimalo nizak broj mladih koji žele da napuste našu državu i imajući u vidu da će trenutna kriza, uzrokovana pandemijom dodatno negativno uticati na mlade, predložena reorganizacija može pogoršati već prilično loš položaj mladih'', navode u saopštenju.

Od mandatara očekuju da ih na konsultativnom sastanku konkretnije informiše o novom modelu funkcionisanja resora koji će se baviti mladima.

''Takođe, Krivokapiću smo predložili i da na sastanku predstavimo dosadašnja iskustva, kao i primjere vođenja omladinske politike iz regiona i Evropske unije, a koji mogu biti primijenjeni i u našoj državi'', naglasili su iz Mreže za mlade.

U pismu Krivokapiću, kako navode, predočili su da smatraju da je mladim ljudima u Crnoj Gori neophodan sistem usluga predviđen Nacionalnom strategijom za mlade (2017-2021), kao i jačanje institucija kompetentnim i stručnim mladim osobama koje imaju reference i iskustvo rada u omladinskoj politici.

''Organizacije članice Mreže su organizacije sa dugogodišnjim iskustvom na polju omladinske politike, i sa zadovoljstvom smo, prije dvije godine, dočekali formiranje zasebnog resora koji će se baviti omladinskom politikom na nacionalnom nivou, što nas je ohrabrilo da se, u sistemskom smislu, svijest o značaju omladinske politike podigla na veći nivo, te nas sada zabrinjava mogućnost da ćemo se predloženim izmjenama izgubiti dosad postignute rezultate'', zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније