Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 11. 2020. 14:59 >> 15:09
3

DF REAGOVAO

"Perović demantovao Davidovića"

Demokratski front ukazao je na izjavu sveštenika Gojka Perovića, kojom je, kako kažu u tom političkom savezu, potvrdio ono što je DF govorio još od predaje izborne liste koalicije Za budućnost Crne Gore - da je Zdravko Krivokapić za prvo mjesto na toj listi predložen od MCP. Dodaju da je sveštenik Perović demantovao "kandidata za prvog tajkuna novog režima", Daku Davidovića.

 

Taj predlog su, u ime MCP, predsjedniku NSD Andriji Mandiću, saopštili vladika Joanikije i Perović, o čemu je i ranije bila upoznata naša javnost. Dakle, naknadna obavještenja Dake Davidovića, kako ga je on postavio na čelnu poziciju, a ne Crkva i DF, su tako na najbolji i najuvjerljiviji način demantovana. I dobro je da je to uradio Perović, kako ne bi bilo nedoumica kod dijela javnosti, saopštili su danas iz DF-a.

Kako ističu, istina im je potrebna svima, jer žele da se razlikuju od prehodne vlasti.

“Posebno je važno da se nje drže svi važni donosioci odluka koje su promijenile Crnu Goru. Naravno, vrlo lako prepoznajemo i one druge, koji gledaju samo svoju korist i kako da sada ućare na ovoj velikoj pobjedi, pa se sada guraju u prvi plan i sebi pripisuju navodno velike zasluge. A istina je da su takvi, mjesecima prije izbora, radili na razjedinjavanju, dok su drugi ukrupnjivali snagu naroda i objedinjavali one koji se nisu mogli objediniti decenijama”, navode u DF-u.

Kažu da kada bi neko pročitao te već demantovane poruke Dake Davidovića, ne znajući ko ih je saopštio, ne bi imao dileme da je to izgovorio neko iz Milovog DPS podmlatka, željan dokazivanja i ratničke narogušenosti.

“Po njegovom mišljenju, koje se formira na osnovu ,,džepa” i ličnih interesa, on sada, nakon svega, smatra da su svi neprijatelji Crne Gore i “crnogorskog naroda” – u Srbiji, a posebno su to državni organi, MUP, BIA, srpski narod i njegova vlast u Beogradu, koja se u duhu međunarodnih pravila iskreno bori za zaštitu svoga naroda. Pa je za Davidovića naročito sporan DF, koga predstavlja kao velikog neprijatelja jer većinski predstavlja srpski narod u Crnoj Gori i ima otvorene, prijateljske i bratske odnose sa Srbijom”, naglašavaju u DF-u.

Zbog toga, ističu, Davidović, koji se kandidovao za prvog tajkuna novog režima, šalje poruku da se moramo osloboditi uticaja Srbije, koji se ostvaruje preko DF, pa ako DF i pobijedi na izborima treba ga isključiti iz vlasti i javnog života.

“Zato sada Davidović tako hvali Krivokapića, kao nekog koji neće nikoga da sluša, a naročito DF. Nikog, osim Dake, kako rezonuje Davidović. I zato se DF mora izostaviti iz vlade, jer je Davidović imao razmirice sa njima, navodno oko mandata, i to u Trebinju. Da je i ovaj nastup logički kontradiktoran, poput onih Milovih da ide u šumu, potvrđuje izjava da se DF borio za fotelje, a Krivokapić i Daka nijesu. A šta imamo nakon svega – Krivokapić će uskoro postati predsjednik Vlade, Daka krči put ka prvom tajkunu novog režima, a DF ostade bez svega onoga što je zadobio na izborima. Neka javnost nakon svega procijeni svačije poštenje, korektnost i iskrenost”, poručuju iz DF-a.

Sreća je, prema njihovim riječima, što narod sve vidi i što će kampanja laži o foteljama i foteljašima iz DF uskoro da se obije o glavu onima koji su tu prljavu igru osmislili i u javnosti dominantno podsticali.

“Danas je javnost upravo mogla da vidi kako funkcioniše kandidat za prvog tajkuna novog režima, koji je otkrio sve ono i što nije rekao i rekao je sve ono zbog čega bi umniji i pošteniji ćutali ili se pak stidjeli. Na kraju, grdno se varaju oni koji su mislili da će preko nove vlasti nastaviti pljačku građana tamo gdje se ,,zaustavio” DPS, jer se DF svih ovih godina borio protiv mnogo opasnijih igrača, bjelosvjetskih protuva i crnogorskih tajkuna, štiteći obraz Crnoj Gori”, zaključuju u Demokratskom frontu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније