Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 11. 2020. 21:25   >>  21:24 12

MEDOJEVIĆ

"Krivokapić bio glasač DPS, Crkva nam ga nametnula"

Predsjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević tvrdi da nema ništa od reformi i demontaže sistema, nakon izbora i najavljenog formiranja vlade u Crnoj Gori. On je, gostujući na Televiziji Nova S, kazao da je riječ o vladi kontinuiteta koja je obećana predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Na pitanje, zbog čega misli da je najavljena vlada u stvari vlada kontinuiteta Mila Đukanovića, Medojević je rekao:

"Nemam ja tu šta puno da mislim. To je izjavio i sam mandatar. Krivokapić je javno više puta rekao da se Demokratski front, a posebno ja, zalažemo za model tranzicije, koji se u literaturi zove zamjena. Ta zamjena u stvari je smjena staroga režima, demontaža toga režima i sprovođenje radikalnih političkih reformi koji treba da demontiraju te totalitarne mehanizme. Tu se pominje otvaranje dosijea, zabrana rada Demokratske partije socijalista, osuda zločina, rehabilitacija političkih žrtava i čitav jedan niz dobro poznatih reformi, koje su zemlje komunističkog lagera radile početkom devedesetih godina. Dakle, to je ta zamjena za koju se ja zaista snažno zalažem i Demokratski front", rekao je između ostalog Medojević.

On je istakao da se mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić zalaže za evolutivne promene.

"On misli da je Đukanovićev sistem dobar i da ga samo treba našminkati, osvježiti i da on u stvari ne predstavlja nikakav problem. To su dva strateški različita pristupa i iz te izjave mandatara Krivokapića, lako je dosta toga zaključiti", izjavio je Medojević.

On je kazao da Krivokapić poslije izbora nije rekao nijednu kritiku na račun Đukanovića.

"Nije to uradio ni u izbornoj kampanji. Takođe je izjavio da nije nikad glasao za opoziciju. Pojavile su se informacije da je on bio glasač DPS i da je bio funkcioner na Univerzitetu, imenovan od strane Vlade Crne Gore, da je dobio stan besplatno od Vlade Crne Gore, i otvorio se čitav niz pitanja, jer mi njega, naravno, nijesmo poznavali. Njega nam je na našu listu nametnula crkva i u pregovorima o podršci listi ‘Za budućnost Crne Gore’, oni su insistirali upravo na njemu, a sad vidimo zašto je to tako", kazao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније