Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 11. 2020. 13:50 >> 13:50
17

DPS BUDVA

"Nećemo ćutati na Carevićevo ponižavanje CG"

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budve neće ćutati na, kako su kazali, poniženje Crne Gore od strane Demokratskog fronta i URA polaganjem vijenaca povodom oslobođenja grada Budve 8. novembra 1918. godine. Oni su poručili da slavljenjem okupatora Carević i “klika na vlasti” žele da uruše antifašizam kao jedan od temelja crnogorske državnosti i građanske države.

Kako objašnjavaju iz DPS-a, iz kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića stigao je poziv odbornicima SO Budva da sjutra prisustvuju „polaganju vijenaca i odavanju počasti oslobodiocima Budve povodom oslobođenja grada Budve 8. novembra 1918. godine“.

“Ponavlja se scenario kao i svake godine otkad je na vlasti u Budvi antidržavna koalicija Marka Carevića, koja će iskoristiti svaku priliku da negira sve što ima veze sa slavnom crnogorskom istorijom i da veliča ono što je doprinijelo nestanku crnogorske države 1918. godine, sve u nadi da će se isti scenario ponoviti i danas. Slavljenjem okupatora, bilo kojeg, kao i njihovih saradnika, Carević i klika na vlasti žele da uruše antifašizam kao jedan od temelja crnogorske državnosti i građanske države”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da ni ove godine ne očekuju da se ovim povodom oglase njihovi koalicioni partneri sa državnog nivoa, URA.

“Kako su prećutali sramnu proslavu stogodišnjice nestanka Crne Gore u sred grada u kojem su bili vlast, tako se ni sad neće mnogo naljutiti i naći će već neko jeftino opravdanje za ovo iživljavanje nad crnogorskom slobodarskom i antifašističkom tradicijom”, kazali su iz DPS-a.  

Iz te partije poručuju da neće ćutati.

“Oni su ti koji ćute na hercegnovsko „krvavo kolo“, na skrnavljenje spomenika Moše Pijade, na lomljenje ploče u Piperima, na sramotno „srpsko more“ u sred Budve... DF, URA i svi ostali koji su pristali na ponižavanje Crne Gore i antifašizma. Mi ćutati nećemo, niti nam ćutanje dozvoljavaju slavni preci i slavna istorija ove zemlje, antifašistička i slobodarska. Da je vječna Crna Gora”, zaključili su iz budvanskog DPS-a.  

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније