Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 11. 2020. 12:00 >> 11:59
7

ĐELJOŠAJ TVRDI

"Skupština Glavnog grada prekršila zakon"

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kaže da je juče Skupština Glavnog grada svojim odlukama, uz prethodnu saglasnot Vlade Crne Gore, grubo prekršila Zakon o teritorijaloj organizaciji Crne Gore.

Kaže i da je to pokušaj da Glavni grad, svoj odnos i ponašanje koje pokazuje prema Opštini Tuzi i njenim građanima, formalizuje kroz institucije.

“Sa žaljenjem konstatujemo, da je u ovom udaru na Opštinu Tuzi učestvovala i Vlada Crne Gore kroz saglasnost koju je dala Glavnom gradu Podgorica, a osnosi se na sljedeće odluke: Program privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada, sa nacrtom odluke o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada. Prijedlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Prijedlog odluke o naknadi za urbanu sanaciju”, naveo je Đeljošaj.

On ističe i da je u tim odlukama teritorija Opštine Tuzi predstavljena kao sastavni dio Glavnog grada.

“Realnost definisanu zakonom u pogledu teritorije, je kako se nama čini noćna mora za Glavni grad. Opština Tuzi je samostalna opština sa jasno definisanim granicama koje joj pripadaju na osnovu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore koji je usvojila Skupstina Crne Gore na predlog Vlade Crne Gore”, kazao je Đeljošaj.

Očekuje hitnu intervenciju Ministarstva javne uprave, kroz Direktorat za lokalnu samoupravu kako bi u okviru svoje nadležnosti reagovali na, kako tvrdi Đeljošaj, nezakonito djelovanje Skupštine Glavnog grada Podgorica.

“Problem na koji uporno ukazujemo i institucionalno i javnim obraćanjem, a odnosi se na postupke i ponašanje Glavnog grada, nije više ni lokalnog, a ni državnog karaktera, već će se ovaj problem aktuelizovati i na međunarodnom planu, imajući u vidu da smo u svrhu zaštite prava naših građana, a u nedostatku djelovanja nadležnih institucija, obavjestili diplomatske predstavnike članica NATO saveza i Evropske unije, a naravno i administraciju SAD-a posredstvom naših prijatelja i partnera u Vašingtonu”, zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније