Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 11. 2020. 19:09 >> 19:10
6

OSUDILI NAPAD

Nova: Zajedno da se odupremo terorizmu

Nova srpska demokratija najoštrije je osudila teroristički napad u Beču od strane pristalica Islamske države u kom su stradali nevini ljudi.

"Mi shvatamo i razumijemo problem u kom su se našli Beč i Austrija jer smo se sa tim problemom i sami suočili krajem prošlog vijeka, ali je razumijevanje većine evropskih i zapadnih zemalja za nas i našu borbu protiv iste pošasti tada izostalo. To ne znači da sada bilo ko treba da likuje i mi duboko žalimo da se takve stvari ponavljaju i da se isti sukobi otvaraju i na drugim teritorijama kao što su se otvarali devedesetih godina na teritorijama na kojima živi srpski narod", piše u saopštenju.

Iz Nove navode da se nadaju zajedničkoj reakciji.

"Žao nam je svih stradalih i saosjećamo se sa građanima Austrije i Beča uz nadu da ćemo se svi zajedno oduprijeti terorizmu i ubuduće odbraniti od ovakvih napada", zaključuje se.

U centru Beča sinoć je 20-godišnji Kujtim Fejzulai izvršio teroristički napad. On je porijeklom iz Sjeverne Makedonije, a ranije je bio osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pokušaja odlaska u Siriju.

Sinoć ga je policija likvidirala za manje od 10 minuta nakon dojave o napadu. Za sada je uz njega preminulo još pet osoba, 22 su povrijeđene i 14 osumnjičenih privedeno kako bi se otkrilo da li je uz Fejzulaija bilo još napadača.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније