Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 10. 2013. 16:04 >> 16:04
2

"1.500 RADNIH MJESTA"

Popović: Pripremaju teren za izbore

Podatak da je u državnoj upravi upražnjeno čak 1.500 radnih mjesta početak je kampanje Demokratske partije socijalista (DPS) uoči lokalnih izbora u Podgorici i još 14 opština, koji će biti održani početkom aprila naredne godine, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

 

Komentarišući izjavu direktora Uprave za kadrove Svetlane Vuković da procjene kazuju kako nema dovoljnog broja zaposlenih u državnoj upravi, iako se stalno priča o viškovima, poslanik SNP-a Zdenka Popović kazala je da je u pitanju politička priča.

„Ovo je samo jedna politička priča i trik uoči izbora u Petnjici, Mojkovcu i na Cetinju. Ovo je najava i priča koja će se pričati uoči lokalnih izbora u Podgorici, jer je glavni grad važan. Ko dobije vlast u Podgorici, imaće vlast i na državnom nivou. Oni već počinju kampanju za izbore u Podgorici i 14 opština koji će biti početkom aprila naredne godine“, kazala je Popović za Portal RTCG.

Ona je podsjetila na činjenicu da se “duži niz godiona Crna Gora bori sa glomaznom i neefikasnom administracijom na koju se troše značajna sredstva poreskih obveznika“.

„A za uzvrat građani dobijaju jako malo. Deset i po hiljada zaposlenih je ogroman broj za malu Crnu Goru. Obzirom na izjavu gospođe Vuković da je u državnoj upravi upražnjeno 1.500 radnih mjesta i da niko nije napravio funkcionalnu analizu, ja joj postavljam pitanje ko je trebalo da napravi tu analizu i šta je Uprava radila sve ove godine, kad je pravljenje te analize njihov posao“, kazala je Popović, pitajući se i je li državna uprava spremna za prijem nove generacije pripravnika pored toliko upražnjenih radnih mjesta ili se to odnosi na zaposlene na određeno koji moraju potpisati ugovor na neodređeno.

U Pozitivnoj Crnoj Gori, međutim, smatraju kako je očigledno da je riječ o jednom pristupu koji podrazumijeva da je napravljena razlika između zaposlenih u državnoj upravi i sistematizaciji radnih mjesta.

„Za sad nemamo pravu analizu koliko je efikasno zaposlenih u državnoj upravi. Jasno je da se mora pristupiti sveobuhvatnoj analizi ko doprinosi upravi, a ko štiti partijske interese i svakih četiri godine se od izbora do izbora aktivira u državnoj upravi da pomogne DPS-u, a ne službi“, kazala je Portalu RTCG poslanik Pozitivne Azra Jasavić, navodeći da DPS u kontinuitetu zloupotrebljava državne resurse.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније