Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 20:44 >> 22:49
31

DF I SNP

U načelu prihvatili ponudu Krivokapića

Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP) načelno su prihvatili ponudu mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića, kojom je predviđeno da toj partiji i političkom savezu pripadne osam ministarstava i jedno mjesto potpredsjednika Vlade.

 

U odgovoru predsjednika Nove srpske demokratije (NSD), Pokreta za promjene (PZP), Demokratske narodne partije (DNP) i SNP-a Andrije Mandića, Nebojše Medojević, Milana Kneževića i Vladimira Jokovića navodi se da će te stranke krenuti u unutarstranačku proceduru provjere takve odluke i eventualnog izbora njihovih kadrova na te funkcije.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici DF-a, načelni dogovor podrazumijeva da će NSD imenovati predstavnike za ministarstva unutrašnjih poslova, ekonomije i za planiranje prostora i građevinarstvo.

PzP, kako se navodi, imenovaće predstavnike za potpredsjednika za demokratsku tranziciju i reforme i Ministarstvo prosvjete.

U odgovoru SNP-a i DF-a Krivokapiću navodi se da će DNP imenovati predstavnike za ministarstva saobraćaja i javne uprave.

Kako je saopšteno, SNP će imenovati predstavnike za ministarstva zdravlja i sporta i mladih.

„Odlučili smo da vratimo ponuđeno Ministarstvo nauke da slobodno raspolažete sa njim, onako kako smo Vam prepustili i druge dvije najvažnije funkcije u Vladi, Ministarstvo finansija i generalnog sekretara Vlade“, stoji u odgovoru Krivokapiću.

Kako su naveli, činom vraćanja ministarstva koje im je ponuđeno žele da poruče ukupnoj javnosti da im nijesu važne fotelje, već principi.

Iz DF-a i SNP-a poručili su da ne sumnjaju da će Krivokapić prilikom izbora za te funkcije izabrati pogodne kandidate, vodeći računa o visokoj stručnosti, rodnoj ravnopravnosti i regionalnoj zastupljenosti.

Iz tog političkog saveza i partije rekli su da će se o konačnosti ove odluke i imenima kandidata izjasniti naknadno, nakon sprovedenih, obaveznih stranačkih procedura.

Kako je saopšteno, predsjednik SNP-a Vladimir Joković posebno je naglasio da je za njega, u krajnjem, jedino važna odluka Glavnog odbora SNP-a.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније