Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 18:21 >> 18:20
4

DF-MASLENJIKOV

"Očekivanja građana da budu ispoštovana"

Velika demokratska pobjeda naroda Crne Gore, izvojevana na mirnim izborima 30. avgusta, predstavlja i istorijski iskorak ka ukupnoj demokratizaciji Crne Gore, a očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana, kazali su lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, prilikom današnjeg susreta sa Izvanrednim i Opunomoćenim ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislavom Vladislavovičem Maslenjikovom.

''Poseban segment razgovora Mandića i Kneževića s ruskim ambasadorom bio je posvećen poboljšanju odnosa dvije dokazano prijateljske države, Crne Gore i Rusije, što u svjetlu novog i šireg otvaranja Crne Gore prema Evropi i svijetu, a samim tim i prema Ruskoj Federaciji, treba da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, uz međusobno uvažavanje dviju država i njihovih pozicija u međunarodnim okvirima'', navode iz DF-a.

Mandić i Knežević su ambasadora RF upoznali i sa svojim očekivanjima povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, konkretno sa spornim članovima tog Zakona, kojima je bilo inicirano oduzimanje imovine Mitropolije crnogorsko-primorske.

Tim povodom, kako je saopšteno, iskazali su realna očekivanja da će ovo pitanje biti riješeno u najskorijem vremenu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније