Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 12:33 >> 12:33
2

GVOZDENOVIĆ-MEDOKS

DPS djelovanjem pokazao demokratski kapacitet

Demokratska partija socijalista (DPS) pokazala je svojim ukupnim djelovanjem demokratski kapacitet, ocijenjeno je tokom sastanka političkog direktora DPS-a Branimira Gvozdenovića i britanske ambasadorke u Podgorici Karen Medoks.

Gvozdenović je ambasadorku Medoks informisao o ukupnom ambijentu uoči i nakon izbora, kao i djelovanju DPS-a u datim okolnostima.

Istakao je, kako se navodi u saopštenju, da će "u narednom periodu DPS kao državotvorna partija i odgovoran politički subjekt nastaviti da brani vrijednosti i politike koje su u funkciji zaštite državnih interesa, konstruktivnom ulogom u Parlamentu, ali i ukupnim djelovanjem u crnogorskom društvu".

"Ambasadorka Medoks je pozdravila odnos koji DPS ima prema procesu tranzicije vlasti i izrazila uvjerenje da će iskustvo i efikasnost DPS-a doprinijeti da Parlament funkcioniše u još punijem kapacitetu nego ranije. Sastanak je bio prilika da se razmijene stavovi o drugim aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno onim koja mogu biti izazov daljim reformskim procesima crnogorskog društva", navode iz DPS-a.

Istaknuta je važnost proaktivne uloge DPS-a na pitanjima koja su od ključnog značaja za budući demokratski razvoj Crne Gore, i izražena spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da pruži podršku u svim procesima koji su u funkciji daljeg napretka.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će Crna Gora imati znanja i kapaciteta da odgovori svim izazovima u budućim fazama izgradnje moderne građanske države", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније