Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 10:18 >> 10:30
17

RADI TIRAŽA

Kabinet Đukanovića: Nacional reciklira laži

Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog nedjeljnika „Nacional”, o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo Iva Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana, i odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika “Nacionala”, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

"Činjenica da Nacional', koji je bio glavno oruđe, u lažnoj 'duvanskoj kampanji', u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu", navodi se u reagovanju.

Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, kako se navodi, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak.

"Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obavještajno - medijskih centri, sprovode duže od 20 godina. Jedan od takvih pokušaja bila je i “Duvanska afera”, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi", saopšteno je u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније