Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2020. 09:59 >> 10:10
1

ČESTITKA BEČIĆA

Današnja generacija Herceg Novog dostojna svoje istorije

Bez sumnje vrijedna je svakog divljenja bila odlučnost i hrabrost naših predaka koji su 28. oktobra 1944. godine oslobodili Herceg Novi. Današnja generacija dostojna je svoje istorije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je to kazao u čestitki povodom 28. oktobra, Dana opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku SO Nikoli Samardžiću, odbornicima i svim građanima Herceg Novog.

„Koristim priliku da vam čestitam Dan opštine Herceg Novi, kojeg sa ponosom obilježavamo kao dan kada je ovaj grad izvojevao slobodu nad fašizmom. Bez sumnje vrijedna je svakog divljenja bila odlučnost i hrabrost naših predaka koji su 28. oktobra 1944. godine oslobodili grad u kojem živite i radite bez obzira na sve razlike među vama", navodi se u saopštenju.

Bečića, kako se dodaje u čestitki, raduje što današnja generacija, kako je kazao, revitalizacijom objekata od istorijskog i kulturnog značaja pokazuje da je dostojna svoje istorije i svjesna odgovornosti koju je dobila u nasljeđe.

"Herceg Novi je grad i sa jasnom evropskom perspektivom, o čemu svjedoče i brojni projektni predlozi kojima ste aplicirali za evropske programe", kazao je Bečić.

Među dostignućima savremenog Herceg Novog, Bečić je posebno istakao, posvećenost reformama koje, kako je kazao, već danas za rezultat imaju domaćinsko upravljanje gradom.

"Uvjeren sam da jedino takvim postupanjem Herceg Novi, i u 21. vijeku, može biti dijelom savremenog svijeta u onoj mjeri u kojoj je to bio i 28. oktobra 1944. godine, datuma koji proslavljate i kojim se, sa punim pravom, ponosite", zaključio je Bečić u čestitki.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније